Site icon Glasul.info

Revista presei – Pacaleala de 1 Aprilie pe care multi si-ar fi dorit sa fie un adevar

In prag de 1 aprilie publicam o pacaleala pe care am constatat ca foarte multi romani de pe ambele maluri ale Prutului si-ar dorit nespus de mult sa fie un adevar: EXCLUSIV: Ligile de fotbal din Romania si Republica Moldova vor fuziona anul urmator! (n.r. nu toata lumea a facut legatura imediat intre “stire” si ziua de 1 aprilie). Ideea nu este noua insa ea a atras ca un magnet interesul multora dintre cei care au citit articolul pe 1 aprilie.

Revista presei – Pacaleala de 1 Aprilie pe care multi si-ar fi dorit sa fie un adevar

[tp_product id=”204318107″ feed=”2449″]

Materialul nostru a facut atunci “victime” atat in presa din Romania cat si in cea din Republica Moldova. Inspirati de articolul nostru, mai multi jurnalisti au raspandit farsa mai departe pe ambele maluri ale Prutului. Ba chiar au si dezbatut Avantajele Ligii unificate de fotbal: Romania – Moldova . Cu toate ca a fost o farsa de 1 aprilie am putut constata ca articolul a avut si rolul unui sondaj de opinie, iar multi dintre cei care nu au relizat ca este o pacaleala cu ocazia zilei pacalelilor s-au aratat de-a dreptul incantati de aceasta idee.

Revista presei - Pacaleala de 1 Aprilie pe care multi si-ar fi dorit sa fie un adevar - Ligile de fotbal din Romania si Republica Moldova unificate
Revista presei – Pacaleala de 1 Aprilie pe care multi si-ar fi dorit sa fie un adevar – Ligile de fotbal din Romania si Republica Moldova unificate

S-a vorbit destul de mult in ultima vreme despre RE-Unirea dintre Romania si Republica Moldova dar pana a se rezolva chestiunea politica ar fi fost intr-adevar foarte important ca sa existe si alte metode de apropiere intre cele doua state romanesti. Unificarea ligilor de fotbal sau ale altor sporturi din cele doua state ar reprezenta cu siguranta una dintre aceste metode. La nivel european exista deja modele functionale prin care s-a dovedit ca anumite cluburi de fotbal din state diferite isi pot desfasura activitatea in aceeasi liga (vezi  AS Monaco FC).

Argumentele in sprijinul crearii unei ligi unificate de fotbal, a unui campionat comun de fotbal intre Romania si Republica Moldova sunt destul de multe si deloc neglijabile:

PS: Am hotarat sa oferim aceasta “dezmintire” pentru cei care nu au facut inca legatura intre ziua de 1 Aprilie si farsa pe care noi am publicat-o atunci.

Revista presei - Pacaleala de 1 Aprilie pe care multi si-ar fi dorit sa fie un adevar
Revista presei – Pacaleala de 1 Aprilie pe care multi si-ar fi dorit sa fie un adevar
Exit mobile version