Duminica, pe 10 mai 2015, intr-o vizita oficiala de o zi, in Cernauti s-a aflat Angel Tîlvăr, Ministru delegat pentru relatiile cu romanii de peste hotare. Vizita a inceput cu intalnirea inaltului oaspete din Tara si a membrilor delegatiei ce-l insotesc – Alina Hagima, director general la Departamentul Politici pentru Relatia cu Romanii de Pretutindeni, si Mircea Marin, consilier al Ministrului delegat, la care s-au alaturat deputatul Nicolae Iacoban si viceprimarul Iaşului, Constantin Chirica, – cu conducerea regiunii si a municipiului – Oleksii Kaspruk, primarul Cernautiului, Ruslan Senciuk, adjunct al sefului Administratiei Regionale de Stat, si Mykola Boreţ, conducatorul aparatului administrativ al Consiliului Regional.
Prima vizita oficiala a lui ANGEL TÎLVĂR la Cernauti
[tp_product id=”201976584″ feed=”396″]
In cadrul respectivei intrevederi de lucru ce s-a desfasurat la Primaria Cenautiului dl Angel Tîlvăr a mentionat faptul ca Romania prima din tarile Uniunii Europene a ratificat Acordul de asociere al Ucrainei la marea familie europeana, a condamnat anexarea Crimeii, considerand-o ilegala si contrara normelor dreptului european, a sustinut integritatea si suveranitatea statului ucrainean, iar in curand va intra in vigoare Acordul micului trafic de frontiera ce va aduce beneficii aproximativ pentru 2 milioane de cetateni din ambele tari.
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.
Dezvaluiri socante despre cardul de sanatate! Daca autoritatile din Romania dau dovada de atata amatorism in implementarea cardului de sanatate, atunci cum vor garanta ei securitatea informatiilor detinute pe carduri? Proasta informare si pregatire a implementarii sistemului cu noile carduri de sanatate a facut ca multa lume sa fuga de […]