Ipoteza halucinanta: banii disparuti din bancile din Republica Moldova reprezinta „tributul” pentru a fi libera sa aleaga intre Occident si Rusia

Din bancile din Republica Moldova au disparut sume foarte importante de bani iar politicienii din aceasta tara, indiferent de culoarea lor politica sau ideologica, nu indraznesc deloc sa incalce omerta care a fost impusa in jurul acestei povesti demna de teoriile conspirationiste. Scenariul pare insa  tras la indigo cu cel din Romania, unde mai intai s-au falimentat artificial bancile cu capital romanesc, cu sprijinul mafiei politice si al serviciilor secrete, la mijlocul anilor ’90, ca apoi sa se inlocuiasca treptat numai cu banci detinute de actionari din strainatate, iar intr-un final sa se ajunga la un imprumut foarte mare de la FMI, un imprumut de care Romania nu avea nevoie in acel moment, sau cel putin nu in cuantumul acelei sume uriase.

Ipoteza halucinanta: banii disparuti din bancile din Republica Moldova reprezinta „tributul” pentru a fi libera sa aleaga intre Occident si Rusia

Daca scenariul din Romania se va repeta si in Republica Moldova, atunci politicienii moldoveni vor iesi public in scurt timp si vor anunta necesitatea iminenta a unui imprumut urias si foarte pagubos de la FMI!

[tp_product id=”194133637″ feed=”396″]

Acum, dupa doua decenii si jumatate de la asa zisa revolutie din decembrie ’89, stim aproape cu totii ca aceasta a fost de fapt o lovitura de stat regizata si realizata cu sprijinul tradatorilor din interior dar si cu cel al serviciilor secrete ale fostei URSS reunite cu cele ale Occidentului, inclusiv cu serviciile secrete ale tarilor vecine Romaniei ( Ungaria si fosta Iugoslavie).

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net

Pentru „ajutorul” dat de aceste servicii straine, tradatorii romani ajunsi la conducerea Romaniei, majoritatea facand parte din fosta nomenclatura comunista, le-au intors acestora favorurile prin cedarea aproape pe gratis uneori a unor sectoare strategice din industria si din agricultura romaneasca, prin cedarea resurselor Romaniei, le-au inlesnit retrocedarea ilegala de proprietati ( terenuri, imobile, fabrici si alte bunuri mobile sau imobile), le-au inlesnit activitatile subversive indreptate impotriva statului roman si spolierea economiei romanesti pana la aducerea romanilor in pragul saraciei, acestia fiind nevoiti in cele din urma sa migreze in tarile din Vest pentru locuri de munca.

Romania a fost astfel obligata printr-o serie de masuri abuzive si prin complicitatea politicienilor tradatori romani ce si-au adus din plin contributia la ruinarea economiei romanesti, sa faca un imprumut urias la FMI, imprumut care la momentul respectiv nici macar nu era necesar. Ce s-a facut din banii imprumutati de la FMI in Romania? Nimic! Absolut nimic! Devalizarea capitalului romanesc, a bancilor romanesti si imprumutul Romaniei la FMI a reprezentat tributul pe care Romania trebuia sa-l plateasca pentru ca mai marii lumii o lasa sa-si aleaga drumul spre Vest, spre democratie, si sa iasa in acelasi timp definitiv de sub sfera de influenta a fostei URSS.

Sperantele Romaniei de a capata un loc la masa bogatilor insa nu s-au concretizat chiar asa cum si-au imaginat multi dintre romani. Cu toate eforturile facute de romani, chiar si cu acceptarea unei stari nedeclarate de colonie ascultatoare pentru marile puteri si transformarea tarii intr-o furnizoare de materii prime, intr-o piata de desfacere pentru produsele de calitate inferioara, intr-o furnizoare de forta de munca ieftina, Romania nu a ajuns inca sa fie tratata ca un stat cu drepturi depline in randul tarilor occidentale, asa cum era privita de pilda in perioada interbelica.

Industria strategica a Romaniei a fost devalizata intr-un ritm accelerat, fiind impartita si pusa la pamant in mare parte de catre „actionari” proveniti din tarile care isi trimisesera serviciile secrete sa „ajute” la debarcarea lui Ceausescu in ’89 ( industria siderurgica/metalurgica distrusa in mare parte de rusi si vanduta la fier vechi, industria petroliera (Petrom) cedata inexplicabil austriecilor, companiile de stat furnizoare de utilitati impartite intre tarile vestice, etc).

Pentru romani, „diparitia” banilor din bancile romanesti prin diferite inginerii financiare sau furati chiar direct de catre politicieni si de catre cei din serviciile secrete, reprezinta deja un vis urat de care nici macar nu vor sa-si mai aduca aminte. Acelasi lucru se intampla de fapt acum si in Republica Moldova!

Ceausescu a fost de fapt omorat pentru ca nu mai voia sa plateasca nimanui nici un fel de tribut! Nici URSS-ului si nici catre altcineva!

 

Ipoteza halucinanta: banii disparuti din bancile din Republica Moldova reprezinta "tributul" pentru a fi libera sa aleaga
Ipoteza halucinanta: banii disparuti din bancile din Republica Moldova reprezinta „tributul” pentru a fi libera sa aleaga

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Next Post

Prima vizita oficiala a lui ANGEL TÎLVĂR la Cernauti

lun mai 11 , 2015
Duminica, pe 10 mai 2015, intr-o vizita oficiala de o zi, in Cernauti s-a aflat Angel Tîlvăr, Ministru delegat pentru relatiile cu romanii de peste hotare. Vizita a inceput cu intalnirea inaltului oaspete din Tara si a membrilor delegatiei ce-l insotesc –  Alina Hagima, director general la Departamentul Politici pentru Relatia […]
Prima vizita oficiala a lui ANGEL TÎLVĂR la Cernauti, foto: zorilebucovinei.com

Poate vă place și:

libris.ro