Circulă de câteva zile pe internet stenograma discuțiilor dintre Ceaușescu și Kissinger, din 1974. Uluitoare! Din toate punctele de vedere și pentru orice român cu ceva minte și bun simț!
Momentul culminant al discuției – după părerera mea, este atins în schimbul de cuvinte pus în fruntea acestor rânduri!… Cuvinte tulburătoare, de care, din păcate, la vremea aceea și mai târziu, mai nimeni n-a știut de ele: „Vrem să ne așezăm în fruntea țărilor care luptă pentru o lume mai dreaptă și mai bună!”
Cuvinte rostite în fața emisarului venit la București din partea celei mai puternice țări. Iar acesta, aflat pentru prima oară în fața unei asemene declarații, reacționează cu oarece umilință: „Ne luați și pe noi?!… Ne primiți și pe noi?!”
Nicolae Ceauşescu: Vrem să ne aşezăm în fruntea ţărilor care luptă pentru o lume mai dreaptă şi mai bună. H. Kissinger: Ne includeţi şi pe noi? Nicolae Ceauşescu: Mergem împreună.
[info]
Marele manipulator si asasinarea lui Culianu, Ceausescu, Iorga [/info]
Generos și categoric, Ceaușescu răspunde condescendent și amabil, ca o bună gazdă: „Mergem împreună!”
Vă propun un mic exercițiu de imaginație: oricare dintre prăpădiții de președinți de care am avut parte după 1990, într-o discuție cu un secretar de stat american… Vi-l puteți închipui rostind cuvintele pe care Ceaușescu nu s-a sfiit să le spună în fața lui Kissinger?!…
Și o întrebare mai serioasă: este vreo legătură între dorul lui Ceaușescu după „o lume mai dreaptă și mai bună” și soarta de care a avut parte?…
Să mai citim o dată teribilul schimb de cuvinte. Nu avem voie să-l uităm, să nu-i acordăm importanța extraordinară pe care o merită. Este un moment de culminație în istoria Neamului, efectiv fără pereche:
Nicolae Ceauşescu: Ne gândim şi noi la unele propuneri. Vrem să ne aşezăm în fruntea ţărilor care luptă pentru o lume mai dreaptă şi mai bună.
H. Kissinger: Ne includeţi şi pe noi?
Nicolae Ceauşescu: Mergem împreună.
Ion Coja
Sursa: ioncoja.ro
Donează pentru Glasul.info!
În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei) | RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro) Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram
Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri
,,Ca raspuns la sistemul creat cu dinadinsul stramb, in care starea omului nu inseamna complexitate, ci complicatie, in care bunastarea materiala este scop in sine, noi raspundem cu sistemul bazat pe simplitate [...] El, cetateanul, trebuie sa fie propriul lui stapan, sa fie proprietar si producator si sa lucreze impreuna cu ceilalti intr-o retea indestructibila in care sa primeze cinstea,
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu
Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan
Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor
Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.