Din nou, despre ipocrizia Frantei

Am mai vorbit despre cat de ipocriti pot fi francezii si ne aducem cu totii aminte de cazul “Charlie”. Pe de o parte vor sa fie vazuti ca un popor tolerant si “open minded” dar in realitate sunt unii dintre cei mai rasisti oameni de pe continentul european. Romania anilor ’90 era ca si acum, o tara jefuita pana la sange si cu un sistem corupt pana in maduva oaselor. Pe langa problemele economice grave pe care le intampina Romania, confruntata cu distrugerea deliberata a industriei, agriculturii si economiei romanesti de catre o clasa politica extrem de corupta si de tradatoare, Franta era mai mereu printre primele tari care aduceau in prim plan problema integrarii tiganilor in societatea romaneasca.

Inca de la inceputul anilor ’90, in Franta se ducea o campanie de presa in care Romania era prezentata intr-o lumina foarte proasta in ceea ce priveste respectarea drepturilor minoritatilor si integrarea sociala a acestora in comunitate. Accentul era pus mai mereu pe minoritatea “rroma”. Pe langa problemele evidente ale minoritatii rrome din Romania, presa franceza, impulsionata de la spate si de anumite asociatii sau diverse fundatii, mai mult sau mai putin obscure, acuza Romania ca le refuza rromilor dreptul la educatie, locuri de munca si alte drepturi fundamentale ale omului.

Astazi stim cu totii cam dupa ce fel de model sunt construite unele dintre aceste asociatii/ ONG-uri / fundatii, de cine sunt finantate si pe ale cui interese le apara ele de fapt. Aceasta campanie de presa a francezilor impotriva Romaniei a culminat cu filmul Gadjo Dilo (1997), in care de asemenea era prezentata o falsa imagine a relatiei dintre romani si tigani.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


apiland.ro

Odata cu libera circulatie in statele Uniunii Europene, tiganii din Romania au descoperit ca pot vizita fara nici opreliste absolut orice tara din Uniune, inclusiv Franta. Astfel, tiganii din Romania au descoperit curand ca are si Franta tiganii ei, la fel de inadaptati si de neintegrati ca si cei din tara noastra. Cat de ipocriti pot fi francezii, cand vin in Romania si ne reproseaza ca nu reusim sa-i integram pe tigani in societate cand nici ei n-au reusit asta cu tiganii lor?

Daca in Romania numele de familie pentru foarte multi tigani este Stanescu, clanurile tiganilor din Franta sunt cunoscute dupa  numele de familie Lopez, un nume care te duce mai degraba cu gandul spre Spania sau spre tarile din America Latina. Uitati cateva exemple de “integrare” in societate pe care au reusit francezii s-o faca cu tiganii lor, nascuti si crescuti in Franta de mai multe generatii.

Francezii erau foarte preocupati sa arunce cu noroi in Romania pentru ca nu reusim sa-i integram pe tigani in societate. Iata insa cat de mult succes au francezii cu integrarea propriilor lor tigani, nascuti si crescuti in Franta.

https://youtube.com/watch?v=Lfh5BqC0uG4

https://youtube.com/watch?v=kJw-LivvBMo

Din nou, despre ipocrizia Frantei, foto: captura video
Din nou, despre ipocrizia Frantei, foto: captura video
Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Pr. Constantin Necula despre ortodoxia rusa: "Ne-ati furat uraniul, padurile, fecioria fetelor, viata tinerilor"

Dum iun. 21 , 2015
Preotul Constantin Necula despre ortodoxia rusa: Multumesc, NIET! Parintele Necula a fost extrem de vehement la adresa patriarhului rus “care da binecuvantarea tancurilor sa-si puna cizma pe gatul altor ortodocsi” si a dat niste raspunsuri in cadrul unui interviu oferit celor de  la inliniedreapta.ro in care critica destul de dur ortodoxia rusa, facand […]
Preotul Constantin Necula: "Guvernul roman isi supune poporul la un holocaust"

Poate vă place și:

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)
libris.ro