libris.ro

Ion Coja: „La Realitatea TV, Clujul este Barcelona României!… Pe când un referendum, Bogdan Rareș?!”

Ion Coja: „La Realitatea TV, Clujul este Barcelona României!… Pe când un referendum, Bogdan Rareș?!”

Ion Coja: „La Realitatea TV, Clujul este Barcelona României!… Pe când un referendum, Bogdan Rareș?!”.

Profesorul Ion Coja atrage atentia pe blogul sau asupra unor derapaje foarte grave ale lui Rares Bogdan la Realitatea TV, care in repetate randuri tatoneaza terenul unei eventuale raspandiri a unui curent separatist in randul romanilor ardeleni.

 „Recentele dezbateri prilejuite de referendumul separatist din Spania au ținut prima pagină în toată mass media, inclusiv la Realitatea TV.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Puteam să pun pariu că Bogdan Rareș nu va scăpa ocazia de a mai băga o strâmbă, va forța el o comparație a situației din Spania cu situația din România și, cu flerul său de analist politic, va descoperi sau va insinua numai, deocamdată, că asta ne așteaptă și pe noi: un referendum de separare teritorială!

Iredentismul maghiar găsește o mulțime de asemănări, au ei acest talent să găsească precedente care să justifice cel puțin recunoașterea „Ținutului Secuilor”, dacă nu chiar mai mult: independența și suveranitatea Transilvaniei!… Idee care a avut ceva susținători la sfârșitul războiului, printre bozgorii evrei care n-au ajuns la Auschwitz, ci au petrecut Holocaustul la Moscova, în hotelurile KGB-ului. Cazul lui Valter Roman, bunăoară, cel mai activ evreu kominternist pe ideea mai sus enunțată.„, a scris Ion Coja pe blogul sau

Ion Coja: „La Realitatea TV, Clujul este Barcelona României!… Pe când un referendum, Bogdan Rareș?!”

Azi ideea își încearcă iar norocul, cu susținere ocultă, discretă și din partea unor români, ca Sabin Gherman, Rareș Bogdan. Or mai fi și alții?! 

Nu știu de câte ori și cât de departe s-a aventurat zillele acestea Rareș Bogdan în propagarea ticăloasei teze, mă uit la Realitatea TV doar câteva minute, când și când.

S-a nimerit să văd însă o secvență în care, explicând cu oarecare înțelegere și simpatie motivația catalanilor de a-și cere suveranitatea și ruperea de Spania, Rareș Bogdan a pomenit de alte câteva zone din Europa în care lucrurile ar sta la fel și ne-am putea aștepta ca populația respectivă să apeleze mai devreme sau mai târziu la binefacerile unui referendum de separare…

Aceste zone ar fi, după Rareș Bogdan, Lombardia, în Italia, Bavaria în Germania și… Clujul nostru! Era cât pe-aci să zică Transilvania, nemernicul! A făcut o pauză și și-a înghițit vorba, speriat și conștient de gravitatea celor ce este pe cale să le spună, s-a repliat și n-a mai spus Transilvania, a rostit numele unei localități, nu al unei regiuni, al unei zone!… Strict logic vorbind, nu mai avea sens.

Dar nu logica contează în zona televiziunii, ci efectul psihologic asupra telespectatorilor! Așadar acești spectatori au primit de la Rareș Bogdan, de la Realitatea TV, informația, ideea, că Cluj Napoca ar fi o Barcelona a României! Cu subînțelesul că Transilvania ar fi o Catalunia a României!…

N-ai vrea, domnule Gușă & Rareș, să reluați această idee mai detaliat, s-o expuneți mai pe larg?! Să vă auzim argumentele, înainte de a vă administra corecția cuvenită și bine meritată?!

Pe nemernic, CNA l-a amendat de mai multe ori! De data asta ar merita să-l suspende definitiv din presă! Aveți ceva împotrivă, doamne, domni și domnișoare de la CNA ?!

Mă întreb ce rol are Sebastian Gușă în această orientare a lui Rareș Bogdan! Aș zice că amândoi alcătuiesc un tandem bun de scos din presă cu șuturi și scatoalce după ceafă! Pe ceilalți, care apar pe la Realitatea TV, angajați sau invitați, nu i-am auzit vreodată să calce alături pe acest subiect. Dar sunt oare atât de naivi să nu-și dea seama încotro bat șaua cele două obrăznicături?„, a mai adaugat Ion Coja pe blogul sau

Nota noastra: Isi da oare seama nefericitul ca poate unul dintre motivele pentru care nu se intorc destui bani la Cluj sa multumeasca orgoliile unora ca dansul este si faptul ca postul de televiziune la care lucreaza are niste datorii imense catre bugetul de stat? Sau ca timp de mai bine de un deceniu asa numitul Grup de la Cluj s-a aflat efectiv la carma tarii si in spatele unor tunuri de proportii date bugetului de stat al Romaniei?

 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info