Drapelul Naţional în Ţinutul Românesc din Harghita şi Covasna

Campania Romani pentru Romani si-a atins obiectivele propuse. Simbolurile identitatii de Neam, Tricolorul Romanesc, Cartea lui Mihai Eminescu si Rugaciunea Ortodoxa au ajuns datorita voua si in urma unui efort organizatoric sustinut la copiii din Doboi, judetul Harghita, Dobolii de Jos, Dobarlau Vale, Voinesti-Covasna, Manastirea Marcus, Zagon, Papauti, Zabala si Valea Mare, judetul Covasna. Am incheiat aceasta misiune cu inmanarea unui drapel national romanesc Manastirii din Valea Mare si cu o Imbratisare, o Imbratisare pe care nu o voi uita toata viata si care imi va da putere de lupta pe mai departe, Imbratisarea Preasfintitului Parinte Episcop Andrei, al Harghitei si Covasnei. Inainte de aceasta, atunci cand am fost la Manastirea Marcus, profesorul Florin Palas a avut onoarea sa-i inmaneze din partea Actiunii noastre simbolurile Neamului Romanesc.

Am mers in aceasta campanie in scoli si biserici, am fost in mijlocul poporului roman, am auzit cantecul copiilor din Voinesti Covasna, cantec care ne-a urmat in suflet pe tot parcusul misiunii noastre, afland din el durerea dar si credinta taranului roman din inima Tarii.

Copiilor lor am incercat prin aceasta Actiune sa le oferim o alternativa la intoxicarea antiromaneasca de care au parte din pacate in aceste timpuri, alternativa pentru România, alternativa unei vieti sub semnul valorilor traditionale romanesti. Calea Bisericii Ortodoxe Române este drumul de urmat.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net

Credinta ca eroii si martirii Neamului, cei care au murit pe campurile de lupta, cei care au sfintit cu suferinta lor cimentul inchisorilor, ne vegheaza si ne dau putere de acolo din Cer, de langa Hristos, trebuie sa calauzeasca generatia noastra si cele ce vor urma.

Alaturi de noi sta Neamul intreg, nu suntem singuri. De nu vom avea putere, o vom lua din radacinile brazilor tinute in palme de stramosi, de nu vom avea credinta destula vor aprinde lumanari de stele ostenii lui Stefan cel Sfant pentru noi, de nu vom avea glas de tunet va doini Iancu Avram in munti, de nu vom sti sa suferim ne va invata Horea, cel care a cioplit din lemnul rotii sale Cruce pe Taram.

Ne vor imbratisa atunci cand vom plange Sfintii romani, stiuti si nestiuti, iar mainile noastre atunci cand vor obosi, intarite vor fi de cele ale copiilor ce au primit astazi un steag tricolor. Nu suntem singuri, cu noi este Dumnezeu.

Autor: Mihai Tirnoveanu

Drapelul Naţional în Ţinutul Românesc din Harghita şi Covasna, foto: Mihai Tirnoveanu
Drapelul Naţional în Ţinutul Românesc din Harghita şi Covasna, foto: Mihai Tirnoveanu
Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 14 Books

Marea Renastere - Adevar, Libertate, Suveranitate

By: Călin Georgescu

,,Ca raspuns la sistemul creat cu dinadinsul stramb, in care starea omului nu inseamna complexitate, ci complicatie, in care bunastarea materiala este scop in sine, noi raspundem cu sistemul bazat pe simplitate [...] El, cetateanul, trebuie sa fie propriul lui stapan, sa fie proprietar si producator si sa lucreze impreuna cu ceilalti intr-o retea indestructibila in care sa primeze cinstea,

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole
12


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânismContact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Mai avem noi forță să luptăm

sâm iun. 27 , 2015
În dimineața aceasta, înainte să plec la birou, am trecut pe la poștă. După părerea mea, poșta este pe locul 2 pe lista celor mai deprimante locuri, după spitale. La poștă vezi bătrâni amărâți cărora le tremură mâna, ori de bucurie că le-a venit pensia mizeră sau de tristețe că […]
Mai avem noi forță să luptăm

Poate vă place și:

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Breaking News