Moldovenistii au facut propaganda antiromaneasca la Iasi

Moldovenistii, sau „statalistii” din Republica Moldova, asa cum isi mai spun degeneratii care raspandesc teoria penibila a moldovenismului, conform careia moldovenii de pe ambele maluri ale Prutului ar fi un popor aparte fata de cel roman si ar vorbi limba „moldoveneasca”, au poposit la Iasi pentru a face propaganda antiromaneasca. Ei s-au afisat cu un steag istoric al Moldovei, pe care era simbolizat in culoarea galbena pe un fond rosu bourul Moldovei, in fata mai multor obiective culturale si istorice importante din orasul Iasi: statuia lui Stefan cel Mare din fata Palatului Culturii, statuia din fata Casei Dosoftei, statuia si teiul lui Mihai Eminescu din Parcul Copou, Obeliscul leilor din acelasi parc, in fata Universitatii A.I. Cuza din Iasi, la bojdeuca lui Ion Creanga, in fata Palatului Roznovanu (Primaria Iasi), in fata bisericii Trei Ierarhi, etc

La prima vedere, gestul lor nu spune nimic multora dintre romani, mai ales ca in stema Moldovei de-a lungul istoriei au fost folosite atat steaua cu opt colturi cat si cea cu cinci colturi.Insa acesti „moldo-Ivani”, fratii Ivan si Iurie Muntean, folosesc intentionat steagul istoric al Moldovei pe care este stilizata steaua cu cinci colturi, specifica regimului sovietic, cu scopul de a face propaganda antiromaneasca. Ca si Csibi Barna si ceilalti raspandaci ai ardelenismului din Transilvania, si moldovenistii din Republica Moldova sunt sustinuti in demersurile si actiunile lor de catre tradatori de tara din Republica Moldova si prin metode mai subtile, chiar direct de la Moscova.

Gestul lor poate fi interpretat, si probabil ca acesta a si fost de fapt principalul lor scop, ca o contramanifestare, in replica la ultimile actiuni unioniste desfasurate pe 5 iulie in PAMN din Chisinau, marsul lui Stefan cel Mare la care iau parte aproximativ 1000 de tineri si refacerea Podului de Flori, eveniment ce va avea loc pe 11 iulie.

Ce naiba fac oare serviciile romanesti de-i lasa pe unii ca astia, pe Csibi Barna si pe fratii „moldovenisti” Muntean sa umble si sa faca ce vor ei pe teritoriul Romaniei?

[poll id=”5″]

Sursa foto: Ivan Muntean

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

View Comments

  • mda .... doi opariti care se plictiseau prin piata pe la nicolina si sau gandit sa devina vedete ... bleahhh

  • E din partidul comunistilor... Un rusoi care incearca sa inrautateasca relatiile dintre Romania si RM...

Recent Posts

29 Aprilie 1459 – Tragerea în țeapă a negustorilor din Brașov, de către domnitorul Vlad Țepeș

La 24 aprilie 1459, peste 40 de negustori din Brașov au fost trași în țeapă…

8 ore ago

28 Aprilie 1502 – Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui Ștefan cel Mare – „Die Kronicke des Stephan Voyvoda”

La 28 aprilie 1502 Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui…

o zi ago

Fenomenul Seghedin, la fel de cutremurător ca Fenomenul Pitești

În conștiința colectivă recentă a poporului român, Fenomenul Pitești are o mai mare rezonanță decât…

2 zile ago

27 Aprilie 1956 –  Ana Pauker a susținut cu tărie că trebuie să se elibereze pașapoarte tuturor persoanelor care vor să plece în Israel

Din Stenogramele ședintelor Biroului Politic al Secretariatului Comitetului Central al PMR (n.r. Partidul Muncitoresc Român),…

2 zile ago

27 Aprilie 1906 – Ziaristul și scriitorul Ioan Russu-Șirianu este amendat cu 40 de coroane pentru cartea „Românii din statul ungar”

După o carieră de profesor de istorie la școala pedagogică de fete la București și…

2 zile ago

CITEȘTE ȘI DĂRUIEȘTE LA TÂRGOVIȘTE: RAREȘ PRISACARIU A PRIMIT DISTINCȚIA CULTURALĂ DIN PARTEA MYOSOTIS MEDIA GROUP

Elevii și studenții târgovișteni au luat parte, pe 25 aprilie, la conferințele Citește și Dăruiește…

3 zile ago