libris.ro

Moldovenistii au facut propaganda antiromaneasca la Iasi

Moldovenistii au facut propaganda antiromaneasca la Iasi

Moldovenistii, sau „statalistii” din Republica Moldova, asa cum isi mai spun degeneratii care raspandesc teoria penibila a moldovenismului, conform careia moldovenii de pe ambele maluri ale Prutului ar fi un popor aparte fata de cel roman si ar vorbi limba „moldoveneasca”, au poposit la Iasi pentru a face propaganda antiromaneasca. Ei s-au afisat cu un steag istoric al Moldovei, pe care era simbolizat in culoarea galbena pe un fond rosu bourul Moldovei, in fata mai multor obiective culturale si istorice importante din orasul Iasi: statuia lui Stefan cel Mare din fata Palatului Culturii, statuia din fata Casei Dosoftei, statuia si teiul lui Mihai Eminescu din Parcul Copou, Obeliscul leilor din acelasi parc, in fata Universitatii A.I. Cuza din Iasi, la bojdeuca lui Ion Creanga, in fata Palatului Roznovanu (Primaria Iasi), in fata bisericii Trei Ierarhi, etc

La prima vedere, gestul lor nu spune nimic multora dintre romani, mai ales ca in stema Moldovei de-a lungul istoriei au fost folosite atat steaua cu opt colturi cat si cea cu cinci colturi.Insa acesti „moldo-Ivani”, fratii Ivan si Iurie Muntean, folosesc intentionat steagul istoric al Moldovei pe care este stilizata steaua cu cinci colturi, specifica regimului sovietic, cu scopul de a face propaganda antiromaneasca. Ca si Csibi Barna si ceilalti raspandaci ai ardelenismului din Transilvania, si moldovenistii din Republica Moldova sunt sustinuti in demersurile si actiunile lor de catre tradatori de tara din Republica Moldova si prin metode mai subtile, chiar direct de la Moscova.

Gestul lor poate fi interpretat, si probabil ca acesta a si fost de fapt principalul lor scop, ca o contramanifestare, in replica la ultimile actiuni unioniste desfasurate pe 5 iulie in PAMN din Chisinau, marsul lui Stefan cel Mare la care iau parte aproximativ 1000 de tineri si refacerea Podului de Flori, eveniment ce va avea loc pe 11 iulie.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Ce naiba fac oare serviciile romanesti de-i lasa pe unii ca astia, pe Csibi Barna si pe fratii „moldovenisti” Muntean sa umble si sa faca ce vor ei pe teritoriul Romaniei?

[poll id=”5″]

Sursa foto: Ivan Muntean

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info