Site icon

SUNTEM O APA SI-UN PAMANT: CU LIMBA ROMANA SI EMINESCU

SUNTEM O APA SI-UN PAMANT: CU LIMBA ROMANA SI EMINESCU, foto: zorilebucovinei.com

SUNTEM O APA SI-UN PAMANT: CU LIMBA ROMANA SI EMINESCU, foto: zorilebucovinei.com

Publicând anunţul Societăţii pentru Cultura Românească privind sărbătorirea Limbii Române la 6 septembrie, concomitent cu părerea de rău că anul acesta Cernăuţiul nu va fi sincronizat la pulsul Ţării, prima întrebare ne-a fost ce am putea face noi, ziariştii de la „Zorile Bucovinei”, pentru ziua de 31 august, declarată şi oficializată în Patria noastră istorică ca Sărbătoare naţională a românilor de pretutindeni. Aveam câteva idei pe care ezitam să le materializăm în cadrul redacţiei, chibzuind asupra unei activităţi care să nu ne atragă în pălăvrăgeală sau festivism.

Dar frământările şi emoţiile ni s-au temperat, odată cu sosirea înaltei delegaţii din Ţară, care ne-a insuflat încrederea că nu suntem lăsaţi singuri, că avem un sprijin de la Bucureşti şi prilej de a ne bucura de Sărbătoarea Limbii Române, în unison cu românii de pretutindeni, deşi senatorul Viorel Badea ne-a asigurat că noi, cei din Cernăuţi, nu ne încadrăm în acest „pretutindeni”, fiind mult mai apropiaţi Patriei istorice.

„Şi aceasta, graţie faptului că nici nu există alt loc mai potrivit pentru omagierea limbii române decât alături de Mihai Eminescu, la Cernăuţi”, ne-a mai asigurat dl Viorel Badea, în calitatea-i de părinte al Legii cu privire la sărbătorirea Limbii Române la 31 august, dată care anul acesta s-a nimerit la începutul săptămânii, în zi de lucru. Totuşi, dacă Limba Română ne este ca o Sfântă Catedrală, apoi hramul ei se cuvine sărbătorit în orice zi ar fi, aşa cum îşi cinstesc creştinii din satele noastre, dar şi de pretutindeni, hramurile bisericilor.

Cititi intreg articolul pe zorilebucovinei.com

[tp_product id=”194100814″ feed=”396″]
Exit mobile version