RSS

Laurian Stănchescu: Plutonul de …

"Plutonul de execuți…

"Justiția" a decis: Pe Sorina o …

Până la urmă ce s-a …

Gelu Vișan despre 10 August 2018…

Informații halucinan…

La 16 iulie 1967 a încetat din v…

La 16 iulie 1967 a î…

20 de ani fără Dan Sava de la Va…

Pe data de 16 iulie …

Clarificări din partea prefectur…

După escaladarea sca…

«
»
TwitterFacebookPinterest

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

SUNTEM O APA SI-UN PAMANT: CU LIMBA ROMANA SI EMINESCU

Print Friendly, PDF & Email

Publicând anunţul Societăţii pentru Cultura Românească privind sărbătorirea Limbii Române la 6 septembrie, concomitent cu părerea de rău că anul acesta Cernăuţiul nu va fi sincronizat la pulsul Ţării, prima întrebare ne-a fost ce am putea face noi, ziariştii de la „Zorile Bucovinei”, pentru ziua de 31 august, declarată şi oficializată în Patria noastră istorică ca Sărbătoare naţională a românilor de pretutindeni. Aveam câteva idei pe care ezitam să le materializăm în cadrul redacţiei, chibzuind asupra unei activităţi care să nu ne atragă în pălăvrăgeală sau festivism.

Dar frământările şi emoţiile ni s-au temperat, odată cu sosirea înaltei delegaţii din Ţară, care ne-a insuflat încrederea că nu suntem lăsaţi singuri, că avem un sprijin de la Bucureşti şi prilej de a ne bucura de Sărbătoarea Limbii Române, în unison cu românii de pretutindeni, deşi senatorul Viorel Badea ne-a asigurat că noi, cei din Cernăuţi, nu ne încadrăm în acest „pretutindeni”, fiind mult mai apropiaţi Patriei istorice.

„Şi aceasta, graţie faptului că nici nu există alt loc mai potrivit pentru omagierea limbii române decât alături de Mihai Eminescu, la Cernăuţi”, ne-a mai asigurat dl Viorel Badea, în calitatea-i de părinte al Legii cu privire la sărbătorirea Limbii Române la 31 august, dată care anul acesta s-a nimerit la începutul săptămânii, în zi de lucru. Totuşi, dacă Limba Română ne este ca o Sfântă Catedrală, apoi hramul ei se cuvine sărbătorit în orice zi ar fi, aşa cum îşi cinstesc creştinii din satele noastre, dar şi de pretutindeni, hramurile bisericilor.

Cititi intreg articolul pe zorilebucovinei.com

[tp_product id=”194100814″ feed=”396″]

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta
elefant.ro

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info

Comodo SSL