Imigranti

In Suedia, refugiatii au refuzat sa fie cazati intr-un azil de lux. Au insistat ca vor propriile case

Intr-un grup de aproximativ 50 de refugiati cazati la un azil de lux din Suedia s-a iscat un conflict spontan in aceasta saptamana, fiindca o parte dintre acestia erau nemultumiti ca nu au primit propriile case de la suedezi. Totul s-a petrecut la azilul Stora Ekeberg din Skara, aflat in proprietatea milionarului Bert Karlsson. Unele familii au fost nemultumite de conditii, refuzand sa fie cazate la comun alti refugiati, cerand sa li se dea propriile lor case. Ba chiar in semn de protest au refuzat sa coboare din autobuze, starnind furia celorlalti refugiati, iar de aici pana la bataie nu a mai fost decat un simplu pas, scrie Aftonbladet.

In Suedia, refugiatii au refuzat sa fie cazati intr-un azil de lux. Au insistat ca vor propriile case, foto: aktual24.ro

In Suedia, refugiatii au refuzat sa fie cazati intr-un azil de lux. Au insistat ca vor propriile case

Alti imigranti s-au aratat nemultumiti de conditiile pe care le ofera azilul de la Fredriksberg, fiindca nu are in preajma sa spital, scoala si supermarket. „Trebuie sa mergem 30 de minute pana la magazin”, s-a plans unul dintre refugiati, citat de Dala Demokraten.

Au fost pe drum aproape o luna intreaga. Acum refuza sa coboare din autobuz. foto: captura video dalademokraten.se

Au fost pe drum aproape o luna intreaga. Acum stau in autobuz, in Frederiksberg, refuzand sa coboare, scrie dalademokraten.se.

„Ne simtim inselati. Daca asta nu se schimba, autobuzul este noua noastra casa”, a spus Mohammed Khalaf , un refugiat din Siria.

 

O alta problema de care s-au plans imigrantii ajunsi in Suedia este faptul ca nu le convine sa mearga pe jos pana la locul unde trebuie sa ia masa si ca timpul acordat pentru a servi masa este doar de o ora sau doua ore.

„In primul rand trebuie sa mergem pe jos 1,5 km doar pentru a manca.Timpul acordat mesei este de doar o ora sau doua ore. Suntem 250 de oameni care trebuie sa manance intr-un spatiu mic. Poate ca acum este OK, dar cand vine zapada, ce o sa ne facem? Acum este rau, cum o sa fie in viitor?

In restaurant primim mancare putina. O mutime de oameni spun, dupa ce termina de mancat, ca le este foame in continuare.”, s-a plans unul dintre imigranti la vederea unei camere TV, potrivit aktual24.ro

 

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

View Comments

  • DE CE NU-I FAC SUEDEZII PACHET SI CATRE CASA C,A PRETENTII AU LE ERA MAI BINE IN ARA LR CU BOMBELE CE LE PICAU IN CAP

Recent Posts

Pagina de Facebook a singurului cotidian românesc din Carei, furată de hackeri

De ani buni, Buletin de Carei este singurul cotidian românesc independent din zonă care încă…

2 ore ago

Primarul din Satu Mare: 14 mai 1970 a însemnat o tragedie pentru orașul nostru, dar în același timp și un moment de renaștere

Marți, 14 mai 2024, la Satu Mare s-a ținut un moment de reculegere pentru victimele…

23 de ore ago

Candidatul UDMR la Primăria Carei nu recunoaște limba oficială a României

Candidatul UDMR Carei pentru funcția de primar sfidează comunitatea locală și nu recunoaște limba oficială…

o zi ago