In Suedia, refugiatii au refuzat sa fie cazati intr-un azil de lux. Au insistat ca vor propriile case

Intr-un grup de aproximativ 50 de refugiati cazati la un azil de lux din Suedia s-a iscat un conflict spontan in aceasta saptamana, fiindca o parte dintre acestia erau nemultumiti ca nu au primit propriile case de la suedezi. Totul s-a petrecut la azilul Stora Ekeberg din Skara, aflat in proprietatea milionarului Bert Karlsson. Unele familii au fost nemultumite de conditii, refuzand sa fie cazate la comun alti refugiati, cerand sa li se dea propriile lor case. Ba chiar in semn de protest au refuzat sa coboare din autobuze, starnind furia celorlalti refugiati, iar de aici pana la bataie nu a mai fost decat un simplu pas, scrie Aftonbladet.

In Suedia, refugiatii au refuzat sa fie cazati intr-un azil de lux. Au insistat ca vor propriile case, foto: aktual24.ro
In Suedia, refugiatii au refuzat sa fie cazati intr-un azil de lux. Au insistat ca vor propriile case, foto: aktual24.ro

In Suedia, refugiatii au refuzat sa fie cazati intr-un azil de lux. Au insistat ca vor propriile case

Alti imigranti s-au aratat nemultumiti de conditiile pe care le ofera azilul de la Fredriksberg, fiindca nu are in preajma sa spital, scoala si supermarket. “Trebuie sa mergem 30 de minute pana la magazin”, s-a plans unul dintre refugiati, citat de Dala Demokraten.

Au fost pe drum aproape o luna intreaga. Acum refuza sa coboare din autobuz. foto: captura video dalademokraten.se
Au fost pe drum aproape o luna intreaga. Acum refuza sa coboare din autobuz. foto: captura video dalademokraten.se

Au fost pe drum aproape o luna intreaga. Acum stau in autobuz, in Frederiksberg, refuzand sa coboare, scrie dalademokraten.se.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

“Ne simtim inselati. Daca asta nu se schimba, autobuzul este noua noastra casa”, a spus Mohammed Khalaf , un refugiat din Siria.

 

O alta problema de care s-au plans imigrantii ajunsi in Suedia este faptul ca nu le convine sa mearga pe jos pana la locul unde trebuie sa ia masa si ca timpul acordat pentru a servi masa este doar de o ora sau doua ore.

“In primul rand trebuie sa mergem pe jos 1,5 km doar pentru a manca.Timpul acordat mesei este de doar o ora sau doua ore. Suntem 250 de oameni care trebuie sa manance intr-un spatiu mic. Poate ca acum este OK, dar cand vine zapada, ce o sa ne facem? Acum este rau, cum o sa fie in viitor?

In restaurant primim mancare putina. O mutime de oameni spun, dupa ce termina de mancat, ca le este foame in continuare.”, s-a plans unul dintre imigranti la vederea unei camere TV, potrivit aktual24.ro

 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

2 thoughts on “In Suedia, refugiatii au refuzat sa fie cazati intr-un azil de lux. Au insistat ca vor propriile case

Lasă un răspuns

Next Post

Varujan Vosganian: "Decizia nu mai aparţine clasei politice". Senatorul recunoaste ca Romania este deja "Tara altora"

Dum sept. 20 , 2015
Senatorul Varujan Vosganian a postat pe blogul sau ultimele impresii legate ceea ce se intampla in viata politica romaneasca, comparand scena politica din ultima vreme din Romania cu un meci de fotbal. Acesta a surprins si printr-un comentariu care vine sa confirme ceea ce multi dintre romani tot afirma din ce in […]
Varujan Vosganian: "Decizia nu mai aparţine clasei politice". Senatorul recunoaste ca Romania este deja "Tara altora"

Poate vă place și:

libris.ro