Categories: Stiri

Un Imam spune un cumplit ADEVAR: tarile arabe nu produc nimic si nimeni nu munceste

Yusuf al-Qaradawi este un imam de origine egipteana, cunoscut mai ales pentru emisiunea sa, „Sharia and Life”( Sharia si viata), difuzata de Al Jazeera, o emisiune cu tematica religioasa ce are o audienta estimata la aproximativ 60 de milioane de oameni la nivel mondial. El mai este cunoscut de asemenea si pentru Islamonline.net, un site foarte popular printre musulmani, la a carui infiintare a participat si el in 1997.

Yusuf Qaradawy a incercat sa le explice musulmanilor in timpul unei emisiuni difuzate de Qatar TV pe 15 aprilie 2005 de ce tarile arabe nu progreseaza la fel de mult si de repede precum tarile europene.

Un Imam spune un cumplit ADEVAR: tarile arabe nu produc nimic si nimeni nu munceste

 

„Folosim trenuri si avioane, dar nu sunt trenurile si avioanele noastre. Sunt facute in fabrici occidentale si exportate in tarile noastre. E adevarat, putem cumpara cele mai magnifice lucruri din lume pentru casele noastre si pentru noi. Oamenii nostri pot cumpara cele mai luxoase masini, Rolls-Royce sau Mercedes 500 sau 700, modelul S, M, si L, cu toate dotarile de lux. Noi le detinem, dar nu le fabricam noi. Noi nu producem nici macar un cui in nici una dintre aceste masini. Altii fac asta pentru noi.

Veniturile intregii lumi arabe, incluzand veniturile obtinute de tarile care exporta produse petroliere, nu ajung la nivelul unei singure tari europene, cum ar fi Spania. Spania! Nu mai vorbim de Germania, de Franta, Marea Britanie, sau Italia. Doar Spania, care este in coada tarilor de pe lista celor industrializate – veniturile intregii lumi arabe nu ajung nici macar la nivelul celor ale Spaniei.

Cum se poate asa ceva? Pentru ca nu muncim, si daca chipurile mai municm, nu o facem profesionist. S-a facut un sondaj pentru o anumita perioada de timp, pentru a vedea cat timp petrece muncind un angajat guvernamental in anumite tari arabe. Media era de 27 de minute pe zi.27 de minute! In restul timpului, acestia beau cafele, citesc ziare, sau se fataie pe ici pe colo. Doar un numar mic de oameni muncesc cu adevarat. Restul nu!

Pe la mijlocul anilor ’70 m-am dus in Germania. Am ajuns acolo dimineata. L-am intrebat pe soferul care m-a adus de la aeroport de ce sunt strazile atat de goale in Germania si nu sunt pline ca la noi in tarile arabe. Atunci, acesta mi-a raspuns:

– Oamenii sunt acum la lucru.

Dupa ora sapte seara, m-a adus inapoi la hotel si strazile erau goale. L-am intrebat ce se intampla de strazile sunt iarasi goale. Soferul mi-a raspuns:

– Oamenii au venit acasa de la munca si se odihnesc acum fiindca sunt extenuati. Tot ce isi doresc acum este sa-si manance cina, sa se uite la stiri si sa se duca la culcare, pentru ca maine dis de dimineata trebuie sa se trezeasca si sa fie gata din nou pentru munca grea.„, a declarat Yusuf al-Qaradawi

 

Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

View Comments

Recent Posts

2 Mai 1864 – Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de stat!

2 Mai 1864 - Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de…

o zi ago

Un istoric bulgar susține restaurarea Monumentului Eroilor Români de la Smârdan

Presa locală bulgară din Vidin relatează faptul că un istoric local sugerează ca Monumentul Eroilor…

2 zile ago

1 Mai 1359 – Recunoașterea Mitropoliei Țării Românești, cu sediul la Curtea de Argeș, de către Patriarhia din Constantinopol

După o lungă perioadă conflictuală cu regatul Ungariei, care făcea presiuni chiar mai mari decât…

3 zile ago

EXCLUSIV! Silvestru Șoșoacă reclamat AIUREA la CNCD pentru antițigănism?

Viața lui Dumitru-Silvestru Șoșoacă nu este ușoară nici măcar după excluderea sa din propriul partid,…

4 zile ago

29 Aprilie 1459 – Tragerea în țeapă a negustorilor din Brașov, de către domnitorul Vlad Țepeș

La 24 aprilie 1459, peste 40 de negustori din Brașov au fost trași în țeapă…

5 zile ago

28 Aprilie 1502 – Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui Ștefan cel Mare – „Die Kronicke des Stephan Voyvoda”

La 28 aprilie 1502 Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui…

6 zile ago