La 30 septembrie, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor din Republica Moldova a lansat cursa feroviară Chișinău-Iași (Stația Socola) – un proiect despre care s-a tot vorbit ani în șir și care a fost realizat de către noua echipă a Ministerului, în mai puțin de o lună. Cursa de tren Chișinău-Iași este mai mult decât o simplă investiție în transportul feroviar, deoarece acest proiect are implicații directe, nu doar în turism, ci și în educație, cultură și în procesul de integrare europeană.
Iurie Chirinciuc: “Trenul „Unirea” va efectua cursa Chișinău – Iași”
Când spun aceste lucruri mă gândesc, în primul rând, la miile de elevi, studenți, masteranzi și doctoranzi, care învață în România și pentru care Ministerul Transporturilor, face tot efortul ca să le ofere posibilitatea să vină mai des acasă.
Trenul Chișinău -Iasi UNIREA.ÎNTÎLNIRE EMOȚIONALĂ LA UNGHENI.
Posted by Iurie Chirinciuc on 29 Septembrie 2015
La solicitarea deputaților liberali din Parlamentul Republicii Moldova și din inițiativa mea de Ministru al Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, studenți din învățământul de stat și din învățământul privat acreditat vor beneficia de reduceri de 20-25 % la biletele de călătorie, pe care le vor putea achiziționa on-line.
Este important de menționat, că lansarea acestei curse de tren este o continuitate logică a angajamentelor pe care mi le-am asumat, împreună cu Ministrul Transporturilor din România, Iulian Matache, la întrevederea de nivel înalt, din 8 septembrie 2015, în cadrul căreia s-au pus bazele cooperării practice.
Ceva mai târziu, la 28 septembrie, Directorul General al CFM, Iurie Topală, s-a întâlnit cu Directorul General al „CFR” SA, Dan Marian Costescu și au semnat Convenția între Î.S. „Calea Ferată din Moldova” și Compania Națională de Căi Ferate „CFR” SA, cu privire la reglementarea traficului feroviar de frontieră. (…)
Trenul „Unirea” și unirea simbolică din 30 septembrie 2015, este rezultatul dialogului cu echipa dlui Ministru Iulian Matache și cu alți parteneri din România, dialog ce inspiră încrederea că vom continua să implementăm cu succes și alte proiecte importante de transport și infrastructură.
Diplomatul român Nicolae Titulescu spunea că: „sentimentul de încredere este condiția esențială a oricărei munci productive”. Or, în relațiile actuale, moldo-române, încrederea este mai mult decât un sentiment, este o certitudine!
Sursa: Iurie Chirinciuc & www.chirinciuc.md
Nota noastra: De oameni ca domnul Iurie Chirinciuc, actualul Ministru al Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor al Republicii Moldova avem nevoie pentru a grabi UNIREA dintre Romania si Republica Moldova! Bravo, un om care nu se teme de cuvinte si spune fix ceea ce gandeste cu adevarat despre unionism.