fbpx

RSS

Jurnalist amenințat de primar la…

Toată lumea vrea să …

Dumnezeu lucrează prin oameni: 3…

De la prietenul și c…

Economia Germaniei, mai importan…

Dacă în țară românii…

Orban vs Orban: Orbanul nostru n…

În timp ce în Români…

Inspectoratul General pentru Sit…

Vineri, 3 aprilie 20…

Doar DOI deputați și-au respecta…

Avem o clasă politic…

Au revenit anii '50: pentru buge…

Măsurile tot mai abe…

«
»
TwitterFacebookPinterest

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Iurie Chirinciuc: “Trenul „Unirea” va efectua cursa Chișinău – Iași”

Print Friendly, PDF & Email

La 30 septembrie, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor din Republica Moldova a lansat cursa feroviară Chișinău-Iași (Stația Socola) – un proiect despre care s-a tot vorbit ani în șir și care a fost realizat de către noua echipă a Ministerului, în mai puțin de o lună. Cursa de tren Chișinău-Iași este mai mult decât o simplă investiție în transportul feroviar, deoarece acest proiect are implicații directe, nu doar în turism, ci și în educație, cultură și în procesul de integrare europeană.

Iurie Chirinciuc: “Trenul „Unirea” va efectua cursa Chișinău – Iași”

Când spun aceste lucruri mă gândesc, în primul rând, la miile de elevi, studenți, masteranzi și doctoranzi, care învață în România și pentru care Ministerul Transporturilor, face tot efortul ca să le ofere posibilitatea să vină mai des acasă.

Trenul Chișinău -Iasi UNIREA.ÎNTÎLNIRE EMOȚIONALĂ LA UNGHENI.

Posted by Iurie Chirinciuc on 29 Septembrie 2015

La solicitarea deputaților liberali din Parlamentul Republicii Moldova și din inițiativa mea de Ministru al Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, studenți din învățământul de stat și din învățământul privat acreditat vor beneficia de reduceri de 20-25 % la biletele de călătorie, pe care le vor putea achiziționa on-line.

Este important de menționat, că lansarea acestei curse de tren este o continuitate logică a angajamentelor pe care mi le-am asumat, împreună cu Ministrul Transporturilor din România, Iulian Matache, la întrevederea de nivel înalt, din 8 septembrie 2015, în cadrul căreia s-au pus bazele cooperării practice.

Ceva mai târziu, la 28 septembrie, Directorul General al CFM, Iurie Topală, s-a întâlnit cu Directorul General al „CFR” SA, Dan Marian Costescu și au semnat Convenția între Î.S. „Calea Ferată din Moldova” și Compania Națională de Căi Ferate „CFR” SA, cu privire la reglementarea traficului feroviar de frontieră. (…)

Trenul „Unirea” și unirea simbolică din 30 septembrie 2015, este rezultatul dialogului cu echipa dlui Ministru Iulian Matache și cu alți parteneri din România, dialog ce inspiră încrederea că vom continua să implementăm cu succes și alte proiecte importante de transport și infrastructură.

Diplomatul român Nicolae Titulescu spunea că: „sentimentul de încredere este condiția esențială a oricărei munci productive”. Or, în relațiile actuale, moldo-române, încrederea este mai mult decât un sentiment, este o certitudine!

 

Sursa: Iurie Chirinciuc  &  www.chirinciuc.md

 

Nota noastra: De oameni ca domnul Iurie Chirinciuc, actualul Ministru al Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor al Republicii Moldova avem nevoie pentru a grabi UNIREA dintre Romania si Republica Moldova! Bravo, un om care nu se teme de cuvinte si spune fix ceea ce gandeste cu adevarat despre unionism.

 
UNIREA este mai aproape, deja se simte in aer! Se aude odata cu glasul rotilor de tren!

 

 


Comentarii

comentarii

Social Links
Susține presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
Pentru: Portalul Glasul.info


Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

piatraonline.ro

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info