Categories: Patriotism

Diaspora romaneasca este alaturi de „Actiunea Romani pentru Romani”

Este unul din tinerii români care traieste ”dincolo”, pe meleaguri straine. Nu a ales el asta, asa i-a fost soarta. Viseaza sa se reintoarca, ba chiar a luat deja unele masuri concrete in acest sens. Il cheama Andrei Calin si l-am vazut prima data in vara, cu ocazia actiunii Români pentru Români in care am premiat la sfarsitul anului scolar copii din mai multe sate ale Harghitei si Covasnei.

Diaspora romaneasca este alaturi de „Actiunea Romani pentru Romani”

Tin minte printre altele ca a stat nemiscat aproape patru ore in biserica de la Valea Mare, acolo printre taranii nostri dragi pe care a venit sa-i cunoasca…tocmai din Suedia. Mi-a promis atunci ca va fi alaturi de ei ori de cate ori va putea. S-a tinut de cuvant. Vom cumpara cu banii trimisi ieri de el, o suta de steaguri tricolore pe care le vom darui taranilor romani din Harghita si Covasna de 1 Decembrie.

Le vom spune acestora ca ele vin din partea unui tanar aflat la mii de kilometri distanta de ei…dar care din acel moment va fi acolo, undeva tainuit in inima lor, caci, credeti-ma, nu exista bucurie mai mare pentru un roman dintr-un sat harghitean sau covasnean in care ungurii se vor a fi stapani, sa stie ca un alt roman dintr-un colt de tara sau lume este alaturi de el.

Astazi este ziua ta, Andrei, din tot sufletul iti urez „La multi ani!”, si mai ales iti doresc sa auzi aceasta urare de acum incolo, aflandu-te aici, in Tara ta, in Oltenia ta draga sau oriunde va vrea soarta sa te reaseze pe aceste meleaguri. In Decembrie, si nu numai, te vom purta in suflet, tanar Barbat!

Pentru Actiunea noastra din Decembrie, steagurile tricolore se centralizeaza in Brasov la adresa mea (Tirnoveanu Mihai, str. Liviu Cornel Babes, nr.15, bl. 20, sc. C, ap.1, Cod Postal 500423, tel. 0722566606) si la sediul ziarului „Cuvantul liber” din orasul Targu-Mures.

Avem deschise si doua conturi la a BRD, in special pentru romanii din diaspora. Cont lei: RO43BRDE080SV33092560800. Cont euro: RO35BRDE080SV33092720800 (cod SWIFT: BRDEROBU). Ambele conturi sunt deschise pe numele TIRNOVEANU ADRIANA.

Banii trimisi vor fi folositi pentru achizitionarea steagurilor, precum si a pachetelor pentru copiii de romani ce vor primi cadouri de Sfantul Nicolae.

Doamne ajuta.

Autor/Foto: Mihai Tirnoveanu

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment
Share
Published by
Glasul.info

Recent Posts

8 Mai 1882 –  Cum tremura Ungaria la auzul înființării Comitetului  „România Iredentă” devenită mai apoi Societatea Carpații

La 8 mai 1882 la Budapesta era emisă circulara ministrului de interne regal maghiar, prin…

5 ore ago

Invitație la marcarea Zilei Independenței României la Carei

"Direcția de Cultură Carei, vă invită vineri, 10 mai 2024, începând cu ora 12.15, pe…

5 ore ago

Seară a memoriei anticomuniste. La București, va fi evocat jurnalistul MIHAI CREANGĂ

Joi 9 mai 2024, ora 17, la Academia Civică – București, Strada Jean Louis Calderon…

14 ore ago

Școala Brâncovenească te invită luni, 3 Iunie, Casa de Cultură la conferința “Riscuri pentru sănătatea mintală la nouă generație”

“Aceasta este drama cea mare a copilului sau a tânărului culturii mediatice: discrepanţa uriaşă dintre…

o zi ago

2 Mai 1864 – Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de stat!

2 Mai 1864 - Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de…

6 zile ago