libris.ro

Diaspora romaneasca este alaturi de „Actiunea Romani pentru Romani”

Diaspora romaneasca este alaturi de „Actiunea Romani pentru Romani”

Este unul din tinerii români care traieste ”dincolo”, pe meleaguri straine. Nu a ales el asta, asa i-a fost soarta. Viseaza sa se reintoarca, ba chiar a luat deja unele masuri concrete in acest sens. Il cheama Andrei Calin si l-am vazut prima data in vara, cu ocazia actiunii Români pentru Români in care am premiat la sfarsitul anului scolar copii din mai multe sate ale Harghitei si Covasnei.

Diaspora romaneasca este alaturi de „Actiunea Romani pentru Romani”

Tin minte printre altele ca a stat nemiscat aproape patru ore in biserica de la Valea Mare, acolo printre taranii nostri dragi pe care a venit sa-i cunoasca…tocmai din Suedia. Mi-a promis atunci ca va fi alaturi de ei ori de cate ori va putea. S-a tinut de cuvant. Vom cumpara cu banii trimisi ieri de el, o suta de steaguri tricolore pe care le vom darui taranilor romani din Harghita si Covasna de 1 Decembrie.

Le vom spune acestora ca ele vin din partea unui tanar aflat la mii de kilometri distanta de ei…dar care din acel moment va fi acolo, undeva tainuit in inima lor, caci, credeti-ma, nu exista bucurie mai mare pentru un roman dintr-un sat harghitean sau covasnean in care ungurii se vor a fi stapani, sa stie ca un alt roman dintr-un colt de tara sau lume este alaturi de el.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Astazi este ziua ta, Andrei, din tot sufletul iti urez „La multi ani!”, si mai ales iti doresc sa auzi aceasta urare de acum incolo, aflandu-te aici, in Tara ta, in Oltenia ta draga sau oriunde va vrea soarta sa te reaseze pe aceste meleaguri. In Decembrie, si nu numai, te vom purta in suflet, tanar Barbat!

Pentru Actiunea noastra din Decembrie, steagurile tricolore se centralizeaza in Brasov la adresa mea (Tirnoveanu Mihai, str. Liviu Cornel Babes, nr.15, bl. 20, sc. C, ap.1, Cod Postal 500423, tel. 0722566606) si la sediul ziarului „Cuvantul liber” din orasul Targu-Mures.

Avem deschise si doua conturi la a BRD, in special pentru romanii din diaspora. Cont lei: RO43BRDE080SV33092560800. Cont euro: RO35BRDE080SV33092720800 (cod SWIFT: BRDEROBU). Ambele conturi sunt deschise pe numele TIRNOVEANU ADRIANA.

Banii trimisi vor fi folositi pentru achizitionarea steagurilor, precum si a pachetelor pentru copiii de romani ce vor primi cadouri de Sfantul Nicolae.

Doamne ajuta.

Autor/Foto: Mihai Tirnoveanu

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info