Tara si Neamul mai presus de orice! IULIU MANIU despre Tratatul cu Ucraina

IULIU MANIU despre Tratatul cu Ucraina:

„Vanzare de neam”

Onorata asistenta

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Ingaduiti-mi, va rog, sa incep prin a ne aduce aminte impreuna ca aici, la Cluj, in urma cu o jumatate de secol, un mare lider politic, Lucretiu Patrascanu, vorbind in fata publicului clujean, a rostit o fraza de neuitat: „eu sunt mai intai roman, si abia apoi sunt membru al Partidului Comunist!“ Dupa cum stiti, pentru aceasta declaratie, pentru aceasta pozitie politica, Lucretiu Patrascanu a platit cu libertatea si chiar cu viata sa!

Tara si Neamul mai presus de orice! IULIU MANIU despre Tratatul cu Ucraina

Liderii de azi ai pardidelor noastre se straduie din rasputeri sa treaca drept campioni ai democratiei, ai spiritului international! Nici unul dintre ei nu ar spune „mai intai sunt roman si in al doilea rand sunt democrat“! Pentru ei, fidelitatea fata de doctrina politica a inlocuit credinta in Dumnezeu, iar partidul, amaratul de partid din care fac si ei parte, este mai presus de Patrie!

Asa simte si gandeste clasa noastra politica! S-o spunem clar si deschis, aceasta nu este democratie decat in vorbe, vorbe pentru ametit prostii! In realitate, noi avem parte de o democratie batjocorita, tradata, mintita, care de 7 ani functioneaza impotriva acestui popor, impotriva unui electorat inselat, manipulat, prostit cu buna stiinta!

Stimati compatrioti, am venit in fata dvs. si ma folosesc de onoarea de a mi se da cuvantul, dar nu pentru a face propaganda unui partid, unei doctrine politice, ci pentru a lansa, cu acordul si asentimentul dvs., o singura idee politica: ideea Interesului National, prioritar fata de orice alt interes!

PATRIA MAI PRESUS DE TOATE DOCTRINELE POLITICE! Sa nu ne pierdem in subtilitati ideologice sau filosofice! Situatia grava in care a ajuns Tara ne obliga sa simplificam lucrurile, sa ne radicalizam pozitiile: nu ne mai putem permite luxul de a avea saptezeci si sapte de partide. Nu avem nevoie decat de doua partide: un partid al celor ce punem mai presus de orice binele Tarii, partid al celor framantati de grijile datoriei fata de Neam si Popor, fata de Dumnezeu, si, celalalt, un partid al tradatorilor de Neam, al celor fara de Dumnezeu, al celor care mai presus de orice pun contul lor din banca!

Stimati si iubiti clujeni, voi incheia, si, ca sa nu se zica de mine cumva ca l-am citat pe comunistul Lucretiu Patrascanu dintr-un posibil partizanat politic, voi incheia cu un citat din alt mare roman care, la fel ca si comunistul Patrascanu, a platit cu viata credinta sa in drepturile si menirea Poporului Roman. Nu era comunist, era chiar adversarul neimpacat al bolsevismului: legionarul Corneliu Zelea Codreanu. Ca deputat, acesta a facut in Parlamentul Romaniei, in anul 1936, o declaratie si ea de neuitat, din care citez un fragment:

„Cerem introducerea pedepsei cu moartea pentru cei care delapideaza banii publici!

Cerem revizuirea si confiscarea averilor celor care au furat Tara!

Cerem tragerea la raspundere penala a tuturor oamenilor politici care se vor dovedi ca au lucrat contra Tarii, sprijinind afaceri incorecte, necinstite!

Cerem impiedicarea pe viitor a oamenilor politici de a mai face parte din consiliul de administratie al diferitelor banci sau intreprinderi!

Cerem alungarea cetelor de exploatatori nemilosi, care au venit pe pamantul acesta sa exploateze bogatiile solului si munca bratelor noastre!

Cerem declararea teritoriului Romaniei ca proprietate inalienabila a Neamului Romanesc!“.

Cum ar spune Eminescu, „de-asa vremi se-nvrednicira cronicarii si rapsozii…“

Iar pentru ca ne aflam la Cluj-Napoca, iar peste cateva zile se va semna Tratatul cu Ucraina, Tratatul de renuntare la drepturile noastre istorice, sa ne amintim si declaratia lui Iuliu Maniu, din octombrie 1944, facuta asadar sub ocupatia ruseasca, in Consiliul de Ministri: „Trebuie sa gasim o cale de a pune in discutie chestiunea Basarabiei si Bucovinei, altfel Istoria nu va putea gasi alt nume tacerii noastre, decat <vanzare de neam>“. „Vanzare de neam“ – iata, frati clujeni, cum numeste Iuliu Maniu gestul pe care il va face Emil Constantinescu pe 2 iunie, la Constanta, cand va semna Tratatul cu Ucraina. Repet, sunt cuvintele marelui national-taranist Iuliu Maniu: „vinzare de neam“!

Asadar, onorata asistenta, avem de unde invata ce e de priceput si de facut! Avem lectia unor mari patrioti, fie ca erau comunisti, ca Lucretiu Patrascanu, fie ca erau legionari, precum Corneliu Zelea Codreanu, national-taranisti ca Iuliu Maniu, social-democrati ca Titel Petrescu sau liberali ca oricare dintre Bratieni. Lectia pe care ne-o dau marii nostri inaintasi, lectia pe care dintotdeauna ne-o dau mindrii si bravii locuitori ai anticului Municipiu Napoca, aceasta lectie si aceasta doctrina politica este una singura si de neuitat vreodata: TARA SI NEAMUL MAI PRESUS DE ORICE!

Cluj-Napoca, 25 mai 1997, la adunarea populara din Piata Avram Iancu.

Sursa: ioncoja.ro

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Mascarada penibila a lui Iohannis! Strada nu este reprezentata de plosnitariile lui Soros!

vin nov. 6 , 2015
Klaus Iohannis isi arata pentru inca o data adevarata fata si recurge la o mascarada mai mult decat penibila. Invitatia la palatul Cotroceni adresata “reprezentantilor societatii civile” pentru consultari s-a dovedit a fi o manipulare de prost gust, o cacealma prin care asa zisul presedinte al Romaniei s-a intretinut cu reprezentantii plosnitariilor […]
SRI si SIE au incaput pe mana unor suflete de slugi de ale lui Soros, sursa imagine: deveghepatriei.wordpress.com

Poate vă place și:

libris.ro