RSS

Ion Coja: "Marx & Engels ne-au c…

După 1990, pe Interne…

După Bogdan Diaconu, apare o nou…

Alternativa Dreaptă s…

Gheorghe Piperea: "Marile bănci …

Tot mai multe dintre …

Deși este un demers nelegal și a…

Dezbinarea românilor …

Monica Macovei se face vinovată …

Printr-o dublă măsură…

Liderii antiromâni ai UDMR din j…

Protestul românilor f…

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Tara si Neamul mai presus de orice! IULIU MANIU despre Tratatul cu Ucraina

Print Friendly, PDF & Email

IULIU MANIU despre Tratatul cu Ucraina:

„Vanzare de neam”

Onorata asistenta

Ingaduiti-mi, va rog, sa incep prin a ne aduce aminte impreuna ca aici, la Cluj, in urma cu o jumatate de secol, un mare lider politic, Lucretiu Patrascanu, vorbind in fata publicului clujean, a rostit o fraza de neuitat: „eu sunt mai intai roman, si abia apoi sunt membru al Partidului Comunist!“ Dupa cum stiti, pentru aceasta declaratie, pentru aceasta pozitie politica, Lucretiu Patrascanu a platit cu libertatea si chiar cu viata sa!

Tara si Neamul mai presus de orice! IULIU MANIU despre Tratatul cu Ucraina

Liderii de azi ai pardidelor noastre se straduie din rasputeri sa treaca drept campioni ai democratiei, ai spiritului international! Nici unul dintre ei nu ar spune „mai intai sunt roman si in al doilea rand sunt democrat“! Pentru ei, fidelitatea fata de doctrina politica a inlocuit credinta in Dumnezeu, iar partidul, amaratul de partid din care fac si ei parte, este mai presus de Patrie!

Asa simte si gandeste clasa noastra politica! S-o spunem clar si deschis, aceasta nu este democratie decat in vorbe, vorbe pentru ametit prostii! In realitate, noi avem parte de o democratie batjocorita, tradata, mintita, care de 7 ani functioneaza impotriva acestui popor, impotriva unui electorat inselat, manipulat, prostit cu buna stiinta!

Stimati compatrioti, am venit in fata dvs. si ma folosesc de onoarea de a mi se da cuvantul, dar nu pentru a face propaganda unui partid, unei doctrine politice, ci pentru a lansa, cu acordul si asentimentul dvs., o singura idee politica: ideea Interesului National, prioritar fata de orice alt interes!

PATRIA MAI PRESUS DE TOATE DOCTRINELE POLITICE! Sa nu ne pierdem in subtilitati ideologice sau filosofice! Situatia grava in care a ajuns Tara ne obliga sa simplificam lucrurile, sa ne radicalizam pozitiile: nu ne mai putem permite luxul de a avea saptezeci si sapte de partide. Nu avem nevoie decat de doua partide: un partid al celor ce punem mai presus de orice binele Tarii, partid al celor framantati de grijile datoriei fata de Neam si Popor, fata de Dumnezeu, si, celalalt, un partid al tradatorilor de Neam, al celor fara de Dumnezeu, al celor care mai presus de orice pun contul lor din banca!

Stimati si iubiti clujeni, voi incheia, si, ca sa nu se zica de mine cumva ca l-am citat pe comunistul Lucretiu Patrascanu dintr-un posibil partizanat politic, voi incheia cu un citat din alt mare roman care, la fel ca si comunistul Patrascanu, a platit cu viata credinta sa in drepturile si menirea Poporului Roman. Nu era comunist, era chiar adversarul neimpacat al bolsevismului: legionarul Corneliu Zelea Codreanu. Ca deputat, acesta a facut in Parlamentul Romaniei, in anul 1936, o declaratie si ea de neuitat, din care citez un fragment:

„Cerem introducerea pedepsei cu moartea pentru cei care delapideaza banii publici!

Cerem revizuirea si confiscarea averilor celor care au furat Tara!

Cerem tragerea la raspundere penala a tuturor oamenilor politici care se vor dovedi ca au lucrat contra Tarii, sprijinind afaceri incorecte, necinstite!

Cerem impiedicarea pe viitor a oamenilor politici de a mai face parte din consiliul de administratie al diferitelor banci sau intreprinderi!

Cerem alungarea cetelor de exploatatori nemilosi, care au venit pe pamantul acesta sa exploateze bogatiile solului si munca bratelor noastre!

Cerem declararea teritoriului Romaniei ca proprietate inalienabila a Neamului Romanesc!“.

Cum ar spune Eminescu, „de-asa vremi se-nvrednicira cronicarii si rapsozii…“

Iar pentru ca ne aflam la Cluj-Napoca, iar peste cateva zile se va semna Tratatul cu Ucraina, Tratatul de renuntare la drepturile noastre istorice, sa ne amintim si declaratia lui Iuliu Maniu, din octombrie 1944, facuta asadar sub ocupatia ruseasca, in Consiliul de Ministri: „Trebuie sa gasim o cale de a pune in discutie chestiunea Basarabiei si Bucovinei, altfel Istoria nu va putea gasi alt nume tacerii noastre, decat <vanzare de neam>“. „Vanzare de neam“ – iata, frati clujeni, cum numeste Iuliu Maniu gestul pe care il va face Emil Constantinescu pe 2 iunie, la Constanta, cand va semna Tratatul cu Ucraina. Repet, sunt cuvintele marelui national-taranist Iuliu Maniu: „vinzare de neam“!

Asadar, onorata asistenta, avem de unde invata ce e de priceput si de facut! Avem lectia unor mari patrioti, fie ca erau comunisti, ca Lucretiu Patrascanu, fie ca erau legionari, precum Corneliu Zelea Codreanu, national-taranisti ca Iuliu Maniu, social-democrati ca Titel Petrescu sau liberali ca oricare dintre Bratieni. Lectia pe care ne-o dau marii nostri inaintasi, lectia pe care dintotdeauna ne-o dau mindrii si bravii locuitori ai anticului Municipiu Napoca, aceasta lectie si aceasta doctrina politica este una singura si de neuitat vreodata: TARA SI NEAMUL MAI PRESUS DE ORICE!

Cluj-Napoca, 25 mai 1997, la adunarea populara din Piata Avram Iancu.

Sursa: ioncoja.ro

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline