Costume populare românești pentru copiii din Covasna

Steagurile tricolore imbratisate de copiii din fotografii au fost trimise de voi de 1 Decembrie; au ajuns si in Ojdula, jud. Covasna, sat al suferintei românești. Au simtit nevoia acesti copii sa se infasoare in ele ca intr-un scut. Redescoperirea Traditiei Nationale este vitala aici, maghiarizarea spunandu-si destul de greu cuvantul. Nu intamplator mergem in Ojdula pentru a darui straie populare românești.

„Sunt români care la biserica (la cea ortodoxa) vorbesc ungureste, dar canta românește”, Biserica Ortodoxa fiind principala veriga ce-i tine pe fratii nostri in identitatea stramosilor. Copiilor acestor tarani le vom darui costumele populare românești. Pentru a nu uita nicio clipa cine sunt si de unde vin, pentru a nu uita Neamul, si a ramane in El. Doamne ajuta dragi prieteni sunteti chemati sa aparati la propriu granita etnica interioara.

Pentru indeplinirea acestei misiuni avem nevoie de resurse financiare inca de la inceput (spre deosebire de actiunile anterioare) fiind necesari bani pentru procurarea materialelor confectionarii straielor populare.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net

In vederea acestei actiuni asa cum am avut si la celelalte sunt deschise doua conturi la BRD: (Cont lei: RO43BRDE080SV33092560800. Cont euro: RO35BRDE080SV33092720800 (cod SWIFT: BRDEROBU: ambele conturi sunt deschise pe numele soției mele, TÎRNOVEANU ADRIANA.

Adresa: Brasov, str. Liviu Cornel Babeş, nr.15, bl. 20, sc. C, ap.1, Cod Postal 500423, tel. 0722566606.Costumele populare vor fi confecţionate în Voineşti Covasna şi în Ojdula.

Preţul unui costum este de 200 de lei pentru băieţi şi 250 de lei pentru fete.

Doamne ajută, mergem cu Dumnezeu înainte!

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Next Post

Pe 4 februarie 1909 avea loc premiera piesei "Apus de soare" de Barbu Ștefănescu Delavrancea

joi feb. 4 , 2016
Pe 4 februarie 1909 avea loc, pe scena Teatrului Național din București, premiera piesei „Apus de soare” de Barbu Ștefanescu Delavrancea. Inspirata de evenimentul mortii lui Ștefan cel Mare, „Apus de soare” (1909) este o drama istorica, romantica, remarcabila prin lirismul sau si prin dimensiunile grandioase ale personajului sau central, a […]
Pe 4 februarie 1909 avea loc premiera piesei "Apus de soare" de Barbu Ștefănescu Delavrancea

Poate vă place și:

libris.ro