Lenin:”Țaranii reprezinta tot ce urasc mai mult: trecutul, credința, ereziile, și maniile religioase, lucrul manual… As vrea sa-i vad disparand pe toți pana la cel din urma” ( Din memoriile lui Giovanni Papini . Dialogul cu Lenin)
Iata de ce comuniștii romani au facut tot ce le-a stat in putere sa-i desțareze pe țarani. Iata de ce capitaliștii de dupa 1990 au desavarșit opera comuniștilor, spulberandu-i pe țarani. Daca mai gasiți un țaran adevarat inchinati-va la el ca la Mesia…
Peste 80 de mii de tarani au fost executati sau torturati in inchisorile comuniste si lagarele de munca silnica, pentru ca s-au opus colectivizarii. Pana acum, nimeni nu s-a gandit sa le dedice un muzeu pentru suferintele indurate in comunism.
In Romania, Partidul Comunist Roman a desfașurat in perioada 1949–1962 procesul de colectivizare, ce a constat in confiscarea aproape a tuturor proprietaților agricole private din țara și comasarea lor in ferme agricole administrate de stat. In Romania, colectivizarea a fost similara cu cea efectuata in URSS, prin aceea ca a inglobat terenurile agricole ce puteau fi adunate intr-o ferma colectiva.
Jigodiile care ne-au ucis bunicii sau parintii pentru a le lua si bruma de avere pe care o mai aveau ne conduc si astazi prin intermediul progeniturilor lor, ne taie salarii, pensii, ne fura in continuare practic fara intrerupere de aproape un veac. Aceste jigodii ne vand si pe mult si pe putin, ne amaneteaza ca sclavi strainilor, ne fura resursele naturale sau le cedeaza mai pe nimic celor din afara tarii.
Razboiul acestor jigodii nu s-a oprit nici macar o clipa, ba chiar s-a si intensificat, drept dovada stand disparitia a peste patru milioane de romani care au plecat din tara incepand cu 1989 si pana acum. Cand vom scapa oare de acesti paraziti ai neamului romanesc? Cand ne vom trezi cu adevarat?
Glasul.info
Donează pentru Glasul.info!
În conturile de la Banca Transilvania: RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei) | RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)
,,Ca raspuns la sistemul creat cu dinadinsul stramb, in care starea omului nu inseamna complexitate, ci complicatie, in care bunastarea materiala este scop in sine, noi raspundem cu sistemul bazat pe simplitate [...] El, cetateanul, trebuie sa fie propriul lui stapan, sa fie proprietar si producator si sa lucreze impreuna cu ceilalti intr-o retea indestructibila in care sa primeze cinstea,
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.
Sarbatorit la 24 februarie, DRAGOBETELE – Ziua Indragostitilor, sarbatoarea iubirii si a bunei dispozitii – este un obicei romanesc mostenit de la daci ce marcheaza inceputul primaverii. Dragobete, zeu al tineretii in Panteonul popular autohton, patron al dragostei si voii bune, considerat fiul Babei Dochia, este echivalentul Sfantului Valentin si […]