Categories: RusiaSUA

SUA si Rusia isi impart Siria, iar Europa isi imparte cotele de refugiati

Indiferent ca este vorba de razboaie militare, economice sau informationale, SUA si Rusia au actionat tot timpul asa cum le-a dictat interesul, netinand de multe ori cont nici macar de legislatia sau conventiile internationale. In timp ce Rusia a fost intotdeuna, indiferent de regimul sau sistemul politic avut, un imperiu expansionist, SUA a dorit mai degraba sa pozeze in jandarmul mondial, care aduce „democratia” in cele mai indepartate si neasteptate dictaturi ale lumii, preferand sa actioneze din umbra, prin intermediul CIA sau ale altor servicii similare, infiltrand si corupand guverne sau politicieni pentru a subrezi stabilitatea in anumite zone ale lumii.

Ceea ce se intampla acum in Siria si Irak, este rezultatul direct al acestor actiuni pe care SUA si Rusia le-au inceput inca de la mijlocul anilor ’80, incercand ambele sa-si impuna suprematia si influenta in acest colt de lume. Rezultatul este al naibii de vizibil si consecintele profund de nefaste: SUA si Rusia isi impart acum Siria, iar Europa isi imparte cotele de refugiati!

SUA si Rusia isi impart Siria, iar Europa isi imparte cotele de refugiati

Planul americanilor si al rusilor este acum sa imparta Siria in trei sau chiar patru statulete mai mici. Suna cunoscut scenariul? Romania si Ucraina au trecut deja prin experiente similare: Romania a fost „sfatuita” la mijlocul secolului trecut de catre marile puteri sa accepte fara lupta ultimaturile Rusiei, Ungariei si Bulgariei si sa cedeze o buna parte din teritoriile sale, iar Ucraina a fost sfatuita recent tot de marile puteri sa nu se impotriveasca anexarii peninsulei Crimeea de catre Federatia Rusa.

Ceea ce s-a intamplat de curand in Iugoslavia, conspiratia prin care s-a provocat atata moarte si distrugere si intr-un final dezmembrarea unui stat care pentru o buna perioada de timp adusese stabilitate si predictibiltate in aceasta zona a Europei, trebuie sa fie o lectie pentru toate tarile din lume.

„Ciudat” este ca acum aceasta zona a fostei Iugoslavii este un rezervor de nesfarsite probleme, criminalitate, extremism religios, conflicte etnice si religioase, instabilitate politica, generator de imigratie, etc

Indiferent ca e pace sau razboi, cele doua mari superputeri ale lumii, SUA si Rusia, vor actiona numai pentru propriile interese, iar istoria nu trebuie astfel nicicand uitata: Europa a fost devastata dupa cel de-al doilea razboi mondial, iar acum se pare ca se pregateste din nou cam aceeasi reteta.

 

Fandel Mihai

C.E.O. la glasul.info, Redactor șef la Glasul.info Director General la MAGAZIN CRITIC Președinte la Uniunea Jurnaliștilor Independenți din România Consultant Media la Comunitatea Identitară Iași Contact: fandelmihai@glasul.info

Leave a Comment
Share
Published by
Fandel Mihai

Recent Posts

Antreprenorii români pierd lupta în faţa marilor retaileri

Un deputat AUR, Daniel-Sorin Gheba, atrage atenția cu privire la pericolul dispariției antreprenorilor români care…

5 minute ago

11 Mai 1762 – Magistratul din Bistrița ordona ca să fie amendați cu 40 de florini „cei care duc pe furiș AUR peste graniță”

La 11 mai 1762 la Bistrița "Guvernul ordonă ca prevaricanţii (n.r. probabil se referă la…

4 ore ago

11 Mai 1601 – Mihai Viteazul îşi face intrarea solemnă în Kosice (Cașovia)

La 11 mai 1601 Mihai Viteazul din drum dinspre Viena ajunge la la Kassa / Cașovia…

11 ore ago

La 11 mai 1980, la Baia Mare, pleca la cele veșnice sculptorul român Gheza Vida

La 11 mai 1980, la Baia Mare, pleca la cele veșnice sculptorul român Gheza Vida…

13 ore ago

Alina Gorghiu umblă cu „dicționarul ortopedic” după ea ca să nu se împiedice în limba română!

Madam Alina Gorghiu umblă cu "dicționarul 𝐎𝐑𝐓𝐎𝐏𝐄𝐃𝐈𝐂" după ea ca să nu se împiedice în…

2 zile ago