SUA si Rusia isi impart Siria, iar Europa isi imparte cotele de refugiati

Indiferent ca este vorba de razboaie militare, economice sau informationale, SUA si Rusia au actionat tot timpul asa cum le-a dictat interesul, netinand de multe ori cont nici macar de legislatia sau conventiile internationale. In timp ce Rusia a fost intotdeuna, indiferent de regimul sau sistemul politic avut, un imperiu expansionist, SUA a dorit mai degraba sa pozeze in jandarmul mondial, care aduce “democratia” in cele mai indepartate si neasteptate dictaturi ale lumii, preferand sa actioneze din umbra, prin intermediul CIA sau ale altor servicii similare, infiltrand si corupand guverne sau politicieni pentru a subrezi stabilitatea in anumite zone ale lumii.

Ceea ce se intampla acum in Siria si Irak, este rezultatul direct al acestor actiuni pe care SUA si Rusia le-au inceput inca de la mijlocul anilor ’80, incercand ambele sa-si impuna suprematia si influenta in acest colt de lume. Rezultatul este al naibii de vizibil si consecintele profund de nefaste: SUA si Rusia isi impart acum Siria, iar Europa isi imparte cotele de refugiati!

SUA si Rusia isi impart Siria, iar Europa isi imparte cotele de refugiati

Planul americanilor si al rusilor este acum sa imparta Siria in trei sau chiar patru statulete mai mici. Suna cunoscut scenariul? Romania si Ucraina au trecut deja prin experiente similare: Romania a fost “sfatuita” la mijlocul secolului trecut de catre marile puteri sa accepte fara lupta ultimaturile Rusiei, Ungariei si Bulgariei si sa cedeze o buna parte din teritoriile sale, iar Ucraina a fost sfatuita recent tot de marile puteri sa nu se impotriveasca anexarii peninsulei Crimeea de catre Federatia Rusa.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Ceea ce s-a intamplat de curand in Iugoslavia, conspiratia prin care s-a provocat atata moarte si distrugere si intr-un final dezmembrarea unui stat care pentru o buna perioada de timp adusese stabilitate si predictibiltate in aceasta zona a Europei, trebuie sa fie o lectie pentru toate tarile din lume.

“Ciudat” este ca acum aceasta zona a fostei Iugoslavii este un rezervor de nesfarsite probleme, criminalitate, extremism religios, conflicte etnice si religioase, instabilitate politica, generator de imigratie, etc

Indiferent ca e pace sau razboi, cele doua mari superputeri ale lumii, SUA si Rusia, vor actiona numai pentru propriile interese, iar istoria nu trebuie astfel nicicand uitata: Europa a fost devastata dupa cel de-al doilea razboi mondial, iar acum se pare ca se pregateste din nou cam aceeasi reteta.

 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Fandel Mihai

C.E.O. la glasul.info, Redactor șef la <a href="https://www.facebook.com/Glasul.info">Glasul.info</a> Director General la <a href="https://www.facebook.com/magazin.critic/">MAGAZIN CRITIC</a> Președinte la <a href="https://www.facebook.com/ujir2019/">Uniunea Jurnaliștilor Independenți din România</a> Consultant Media la <a href="//www.facebook.com/Comunitatea-Identitar%C4%83-Ia%C8%99i-2058078744483129/">Comunitatea Identitară Iași</a> Contact: fandelmihai@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

6 martie 2016 - Protest in fata Guvernului

sâm mart. 5 , 2016
Laurian Stănchescu, scriitor și jurnalist român, colaborator al Glasul.info anunta pe pagina sa de Facebook un protest care va avea loc duminica, 6 martie 2016, in fata Guvernului. Potrivit postarii, la protest sunt asteptate diferite categorii sociale: pensionari, medici, profesori, militari, jurnalisti care vor la parte “la un Protest impotriva […]
6 martie 2016 - Protest in fata Guvernului

Poate vă place și:

libris.ro