Categories: ImigrantiStiri

Reactia unui celebru scriitor musulman, Kamel Daoud: „Occidentul a dat dovada de o mare naivitate in cazul refugiatilor”

Reactia unui celebru scriitor musulman, Kamel Daoud: „Occidentul a dat dovada de o mare naivitate in cazul refugiatilor”.

Barbatii de origine araba isi parasesc tara, insa asta nu inseamna ca vor renunta usor la traditiile lor culturale si nici nu-si vor bate prea mult capul sa inteleaga de este Occidentul atat de preocupat de drepturile femeilor.

„Libertatea femeilor este si libertatea mea”, declara scriitorul algerian Kamel Daoud si adauga : „Lucrurile merg bine in acele tari unde atitudinea fata de femei nu este atat de despotica iar acolo unde acest comportament fata de femei este unul extremist, tara merge prost”.

Reactia unui celebru scriitor musulman, Kamel Daoud: „Occidentul a dat dovada de o mare naivitate in cazul refugiatilor”

Scriitorul algerian nu se declara un luptator pentru drepturile femeilor, ci mai degraba un luptator pentru drepturile individuale ale oamenilor. Aceasta libertate, insa, depinde tocmai de drepturile pe care o societatea le acorda femeilor, noteaza Deutsche Welle.

Intr-un articol publicat de Le Monde, Kamel Daoud este de parere ca Occidentul a intampinat refugiatii cu o mare doza de naivitate:

„Pentru refugiatul mediu, de sex masculin, procesul de integrare va fi destul de lung pentru ca atitudinea fata de femei, in lumea occidentala de azi, joaca un mare rol”

Referindu-se la incidentele in care au avut loc agresiuni sexuale in noaptea de Anul Nou de la Koln, in Germania, scriitorul considera ca acele acte au fost o dovada de terorism:

„Terorismul este o boala universala, indiferent ca vorbim despre fundamentalismul islamic, despre extremistii catolici sau evreii ultraortodocsi. Pentru toti cei enumerati, este caracteristica o atitudine anormala fata de trup. Tocmai pentru ca femeia este cea care daruieste viata, teroristii urasc viata si femeile”

Kamel Daoud este autorul romanului The Meursault Investigation, un roman primit de altfel cu entuziasm la nivel international.

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

2 Mai 1864 – Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de stat!

2 Mai 1864 - Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de…

o zi ago

Un istoric bulgar susține restaurarea Monumentului Eroilor Români de la Smârdan

Presa locală bulgară din Vidin relatează faptul că un istoric local sugerează ca Monumentul Eroilor…

2 zile ago

1 Mai 1359 – Recunoașterea Mitropoliei Țării Românești, cu sediul la Curtea de Argeș, de către Patriarhia din Constantinopol

După o lungă perioadă conflictuală cu regatul Ungariei, care făcea presiuni chiar mai mari decât…

3 zile ago

EXCLUSIV! Silvestru Șoșoacă reclamat AIUREA la CNCD pentru antițigănism?

Viața lui Dumitru-Silvestru Șoșoacă nu este ușoară nici măcar după excluderea sa din propriul partid,…

4 zile ago

29 Aprilie 1459 – Tragerea în țeapă a negustorilor din Brașov, de către domnitorul Vlad Țepeș

La 24 aprilie 1459, peste 40 de negustori din Brașov au fost trași în țeapă…

5 zile ago

28 Aprilie 1502 – Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui Ștefan cel Mare – „Die Kronicke des Stephan Voyvoda”

La 28 aprilie 1502 Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui…

6 zile ago