Reactia unui celebru scriitor musulman, Kamel Daoud: “Occidentul a dat dovada de o mare naivitate in cazul refugiatilor”

Reactia unui celebru scriitor musulman, Kamel Daoud: “Occidentul a dat dovada de o mare naivitate in cazul refugiatilor”.

Barbatii de origine araba isi parasesc tara, insa asta nu inseamna ca vor renunta usor la traditiile lor culturale si nici nu-si vor bate prea mult capul sa inteleaga de este Occidentul atat de preocupat de drepturile femeilor.

„Libertatea femeilor este si libertatea mea”, declara scriitorul algerian Kamel Daoud si adauga : „Lucrurile merg bine in acele tari unde atitudinea fata de femei nu este atat de despotica iar acolo unde acest comportament fata de femei este unul extremist, tara merge prost”.

Reactia unui celebru scriitor musulman, Kamel Daoud: “Occidentul a dat dovada de o mare naivitate in cazul refugiatilor”

nemira.ro

Scriitorul algerian nu se declara un luptator pentru drepturile femeilor, ci mai degraba un luptator pentru drepturile individuale ale oamenilor. Aceasta libertate, insa, depinde tocmai de drepturile pe care o societatea le acorda femeilor, noteaza Deutsche Welle.

Intr-un articol publicat de Le Monde, Kamel Daoud este de parere ca Occidentul a intampinat refugiatii cu o mare doza de naivitate:

„Pentru refugiatul mediu, de sex masculin, procesul de integrare va fi destul de lung pentru ca atitudinea fata de femei, in lumea occidentala de azi, joaca un mare rol”

Referindu-se la incidentele in care au avut loc agresiuni sexuale in noaptea de Anul Nou de la Koln, in Germania, scriitorul considera ca acele acte au fost o dovada de terorism:

„Terorismul este o boala universala, indiferent ca vorbim despre fundamentalismul islamic, despre extremistii catolici sau evreii ultraortodocsi. Pentru toti cei enumerati, este caracteristica o atitudine anormala fata de trup. Tocmai pentru ca femeia este cea care daruieste viata, teroristii urasc viata si femeile”

Kamel Daoud este autorul romanului The Meursault Investigation, un roman primit de altfel cu entuziasm la nivel international.