Românii din Harghita și Covasna se unesc
Româncele de la Șezătoarea din Voinești Covasna alături de Bătrânii lui Dumnezeu din Harghita și de elevii români din Chichiș, Ozun (Covasna) și Livezi (Harghita). Sărut mâna, doamnelor și domnișoarelor!!!!
Aflând de acțiunea de premiere a elevilor din cele trei sate cu ocazia sfârșitului de an școlar și de sprijinirea celor 20 de familii de bătrâni aflate în nevoie cu alimente de bază, femeile reunite în jurul Războiului de Țesut aupus mână de la mână și au adunat o sumă de bani ce va fi folosită în vederea achiziționării celor necesare acțiunii din iunie (15 si 24 iunie).
Această faptă are o mare încărcătură simbolică. Aceste vrednice românce din Voinești dar și din alte locuri ale Covasnei s-au unit pentru a renaște Tradiția Șezătorii dar și pentru a-și sprijini frații și surorile din alte sate, pentru a-și afirma împreună identitatea românească. În această unitatea a lor stă puterea de a fi român în Harghita și Covasna. Iar în unitatea noastră în jurul lor stă puterea de a fi român în România.
Pe 15 și pe 24 iunie vom merge la Chichiș, Ozun, Livezi și în satul Bătrânilor lui Dumnezeu. Vom dărui copiilor din primele trei sate premii de sfârșit de an școlar (cărți de Mihai Eminescu, steaguri tricolore, rechizite și dulciuri) iar bunicilor din colțul Harghitei alimente de bază (ulei, mălai, făină, orez, paste făinoase). Fondurile pentru această
Autor/Foto: Mihai Tirnoveanu
La începutul lunii iulie 1601, Mihai Viteazu îşi schimbă tabăra militară de la Debreţin, trece…
Evenimentul din 12 iulie 1907, petrecut la Petroman (azi în județul Timiș), este un episod…
Evenimentul din 11 iulie 1848, când Lajos Kossuth, liderul revoluției maghiare, a cerut recrutarea de…
Raportul final al împăratului Iosif al II-lea privitor la călătoria sa în Transilvania, din perioada…
Mențiunea de la 10 iulie 1667, într-un document redactat în limba maghiară veche, este una…
La 10 iulie 1466, au început lucrările de construcție la Mănăstirea Putna, una dintre cele…
Leave a Comment