Istorie

Gheorghe ALEXIANU – in memoriam * Maresalul Petain: „Cea mai mare glorie a Dumneavoastra, a romanilor, se poate considera modul civilizat si uman in care ati administrat Transnistria si realizarile obtinute.”

Daca verdictele date de Tribunalele Poporului din perioada in care dictatura bolsevica a terorizat Romania sunt acceptate acum ca acte reale de justitie, atunci inseamna ca traim intr-o Romanie mai bolnava decat cea de la mijlocul secolului trecut!

Nota noastra:  Atat timp cat rusii, ucrainenii si evreii din Odessa l-au considerat nevinovat pe Gheorghe (George) Alexianu, acesta primind de altfel un verdict de achitare din partea Tribunalului Poporului din Odessa, cum se face ca in Romania bolsevicii „mioritici” au hotarat sa fie mai catolici decat papa?

Urmasii lui Gheorghe Alexianu au incercat reabilitarea sa in Romania, insa Curtea de Apel Bucuresti l-a achitat doar partial pe Gheorghe Alexianu de vina participarii Romaniei la razboi impotriva URSS, mentinand celelalte condamnari, inclusiv condamnarea la moarte ( a fost executat la 1 iunie 1946 dupa ce fusese acuzat si condamnat pentru crime de razboi!?).

Tinand cont de cazul lui Gheorghe Alexianu, oare cat de corecte si de reale pot fi condamnarile si catalogarile facute de catre Tribunalele Poporului si dictatura bolsevica ce guverna in acele vremuri de trista amintire in Romania? Se stie de pilda ca in cei mai negri ani ai instaurarii comunismului in Romania, oricine era impotriva a ceea ce bolsevicii denumeau „ordinea sociala” si era gasit vinovat  de „crimă de uneltire împotriva ordinii sociale”, era automat catalogat ca fiind legionar si dus in fata Tribunalului Poporului. 

Cati romani nevinovati au sfarsit in temnitele comuniste sau in lagarele de munca, multi dintre ei „odihnind” acum in gropi comune sau in morminte nemarcate? Daca verdictele date de Tribunalele Poporului din perioada in care dictatura bolsevica a terorizat Romania sunt acceptate acum ca acte reale de justitie, atunci inseamna ca traim intr-o Romanie mai bolnava decat cea de la mijlocul secolului trecut! 

Gheorghe (George) Alexianu,guvernatorul Transnistriei – un capitol glorios din ISTORIA OMENIEI ROMÂNEŞTI. La terminarea razboiului, toti cei unsprezece guvernatori care au administrat teritoriul sovietic ocupat de Germania si aliatii ei au fost arestati pentru a fi anchetati si judecati pentru faptele lor, pentru felul cum au guvernat tinutul incredintat.

Cei unsprezece guvernatori erau care polonez, care neamt, care lituanian, ucrainean etc. Printre cei arestati, si un roman : profesorul universitar GEORGE ALEXIANU, vreme de aproape trei ani guvernator al Transnistriei. Se pare ca maresalul Antonescu nu l–a cunoscut personal pe GEORGE ALEXIANU inainte de a–l numi guvernator. A contat in alegerea pe care a facut–o faima de profesionist, de onestitate si loialitate fata de Tara, pe care o avea profesorul de drept international.

Gheorghe ALEXIANU – in memoriam * Maresalul Petain: „Cea mai mare glorie a Dumneavoastra, a romanilor, se poate considera modul civilizat si uman in care ati administrat Transnistria si realizarile obtinute.”

Cei unsprezece fosti guvernatori au fost judecati fiecare in orasul in care si–a avut resedinta. In cazul Transnistriei, Odessa. Din cei unsprezece acuzati, zece au fost gasiti vinovati si executati pe loc, in fata publicului care asistase la proces si ceruse condamnarea celui acuzat. Un singur guvernator a fost gasit nevinovat!

Si acesta a fost GEORGE ALEXIANU! Toti martorii care s–au prezentat, cei mai multi din proprie initiativa, au avut numai cuvinte de recunostinta pentru fostul guvernator din Transnistria! Iar ancheta intreprinsa de autoritatile sovietice nu a gasit nici un motiv de incriminare penala, ca criminal de razboi!

Atat juriul, cat si miile de rusi, ucrainieni si evrei din Odessa si imprejurimi au cerut un verdict de achitare, de dezincriminare a lui George Alexianu! Sentinta data de Tribunalul Poporului din Odessa s–a conformat acestei evidente si GEORGE ALEXIANU a fost inapoiat autoritatilor din Romania, aducandu–li–se acestora la cunostinta ca populatia Transnistriei nu are ce–i reprosa fostului guvernator. Caz unic in analele WW2.

Autoritatile comuniste din Romania, constiente insa ca dezincriminarea lui GEORGE ALEXIANU diminueaza sansele de incriminare a maresalului Antonescu, nu au tinut seama de verdictul dat la Odessa, de “autoritatea lucrului deja judecat”, astfel ca GEORGE ALEXIANU s–a trezit inculpat si condamnat la moarte alaturi de maresalul Ion Antonescu, Mihai Antonescu si Picky Vasiliu pentru “crime impotriva pacii si a umanitatii”. Si executat la 1 iunie 1946 …

Sursa: ioncoja.ro

 

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

1 Mai 1359 – Recunoașterea Mitropoliei Țării Românești, cu sediul la Curtea de Argeș, de către Patriarhia din Constantinopol

După o lungă perioadă conflictuală cu regatul Ungariei, care făcea presiuni chiar mai mari decât…

o zi ago

EXCLUSIV! Silvestru Șoșoacă reclamat AIUREA la CNCD pentru antițigănism?

Viața lui Dumitru-Silvestru Șoșoacă nu este ușoară nici măcar după excluderea sa din propriul partid,…

2 zile ago

29 Aprilie 1459 – Tragerea în țeapă a negustorilor din Brașov, de către domnitorul Vlad Țepeș

La 24 aprilie 1459, peste 40 de negustori din Brașov au fost trași în țeapă…

3 zile ago

28 Aprilie 1502 – Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui Ștefan cel Mare – „Die Kronicke des Stephan Voyvoda”

La 28 aprilie 1502 Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui…

4 zile ago

Fenomenul Seghedin, la fel de cutremurător ca Fenomenul Pitești

În conștiința colectivă recentă a poporului român, Fenomenul Pitești are o mai mare rezonanță decât…

4 zile ago

27 Aprilie 1956 –  Ana Pauker a susținut cu tărie că trebuie să se elibereze pașapoarte tuturor persoanelor care vor să plece în Israel

Din Stenogramele ședintelor Biroului Politic al Secretariatului Comitetului Central al PMR (n.r. Partidul Muncitoresc Român),…

4 zile ago