RSS
«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Gheorghe ALEXIANU – in memoriam * Maresalul Petain: „Cea mai mare glorie a Dumneavoastra, a romanilor, se poate considera modul civilizat si uman in care ati administrat Transnistria si realizarile obtinute.”

Print Friendly, PDF & Email

Daca verdictele date de Tribunalele Poporului din perioada in care dictatura bolsevica a terorizat Romania sunt acceptate acum ca acte reale de justitie, atunci inseamna ca traim intr-o Romanie mai bolnava decat cea de la mijlocul secolului trecut!

Nota noastra:  Atat timp cat rusii, ucrainenii si evreii din Odessa l-au considerat nevinovat pe Gheorghe (George) Alexianu, acesta primind de altfel un verdict de achitare din partea Tribunalului Poporului din Odessa, cum se face ca in Romania bolsevicii “mioritici” au hotarat sa fie mai catolici decat papa?

Urmasii lui Gheorghe Alexianu au incercat reabilitarea sa in Romania, insa Curtea de Apel Bucuresti l-a achitat doar partial pe Gheorghe Alexianu de vina participarii Romaniei la razboi impotriva URSS, mentinand celelalte condamnari, inclusiv condamnarea la moarte ( a fost executat la 1 iunie 1946 dupa ce fusese acuzat si condamnat pentru crime de razboi!?).

Tinand cont de cazul lui Gheorghe Alexianu, oare cat de corecte si de reale pot fi condamnarile si catalogarile facute de catre Tribunalele Poporului si dictatura bolsevica ce guverna in acele vremuri de trista amintire in Romania? Se stie de pilda ca in cei mai negri ani ai instaurarii comunismului in Romania, oricine era impotriva a ceea ce bolsevicii denumeau “ordinea sociala” si era gasit vinovat  de „crimă de uneltire împotriva ordinii sociale”, era automat catalogat ca fiind legionar si dus in fata Tribunalului Poporului. 

Cati romani nevinovati au sfarsit in temnitele comuniste sau in lagarele de munca, multi dintre ei “odihnind” acum in gropi comune sau in morminte nemarcate? Daca verdictele date de Tribunalele Poporului din perioada in care dictatura bolsevica a terorizat Romania sunt acceptate acum ca acte reale de justitie, atunci inseamna ca traim intr-o Romanie mai bolnava decat cea de la mijlocul secolului trecut! 

Gheorghe (George) Alexianu,guvernatorul Transnistriei – un capitol glorios din ISTORIA OMENIEI ROMÂNEŞTI. La terminarea razboiului, toti cei unsprezece guvernatori care au administrat teritoriul sovietic ocupat de Germania si aliatii ei au fost arestati pentru a fi anchetati si judecati pentru faptele lor, pentru felul cum au guvernat tinutul incredintat.

Cei unsprezece guvernatori erau care polonez, care neamt, care lituanian, ucrainean etc. Printre cei arestati, si un roman : profesorul universitar GEORGE ALEXIANU, vreme de aproape trei ani guvernator al Transnistriei. Se pare ca maresalul Antonescu nu l–a cunoscut personal pe GEORGE ALEXIANU inainte de a–l numi guvernator. A contat in alegerea pe care a facut–o faima de profesionist, de onestitate si loialitate fata de Tara, pe care o avea profesorul de drept international.

Gheorghe ALEXIANU – in memoriam * Maresalul Petain: „Cea mai mare glorie a Dumneavoastra, a romanilor, se poate considera modul civilizat si uman in care ati administrat Transnistria si realizarile obtinute.”

Cei unsprezece fosti guvernatori au fost judecati fiecare in orasul in care si–a avut resedinta. In cazul Transnistriei, Odessa. Din cei unsprezece acuzati, zece au fost gasiti vinovati si executati pe loc, in fata publicului care asistase la proces si ceruse condamnarea celui acuzat. Un singur guvernator a fost gasit nevinovat!

Si acesta a fost GEORGE ALEXIANU! Toti martorii care s–au prezentat, cei mai multi din proprie initiativa, au avut numai cuvinte de recunostinta pentru fostul guvernator din Transnistria! Iar ancheta intreprinsa de autoritatile sovietice nu a gasit nici un motiv de incriminare penala, ca criminal de razboi!

Atat juriul, cat si miile de rusi, ucrainieni si evrei din Odessa si imprejurimi au cerut un verdict de achitare, de dezincriminare a lui George Alexianu! Sentinta data de Tribunalul Poporului din Odessa s–a conformat acestei evidente si GEORGE ALEXIANU a fost inapoiat autoritatilor din Romania, aducandu–li–se acestora la cunostinta ca populatia Transnistriei nu are ce–i reprosa fostului guvernator. Caz unic in analele WW2.

Autoritatile comuniste din Romania, constiente insa ca dezincriminarea lui GEORGE ALEXIANU diminueaza sansele de incriminare a maresalului Antonescu, nu au tinut seama de verdictul dat la Odessa, de “autoritatea lucrului deja judecat”, astfel ca GEORGE ALEXIANU s–a trezit inculpat si condamnat la moarte alaturi de maresalul Ion Antonescu, Mihai Antonescu si Picky Vasiliu pentru “crime impotriva pacii si a umanitatii”. Si executat la 1 iunie 1946 …

Sursa: ioncoja.ro

 

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline