In timp ce statul roman ne-a distrus siderurgia, Serbia revitalizeaza industria metalurgica in parteneriat cu China

In timp ce statul roman ne-a distrus siderurgia, Serbia revitalizeaza industria metalurgica in parteneriat cu China.

Presedintele chinez Xi Jinping a vizitat duminica unicul combinat de otel al Serbiei de la Smederevo. Combinatul a fost achizitionat de HeSteel Group din China in luna aprilie, scrie China Xinhua News.

In timp ce statul roman ne-a distrus siderurgia, Serbia revitalizeaza industria metalurgica in parteneriat cu China

In timp ce in Romania habarnistii, incompetentii, arivistii, tradatorii de neam si de tara, sau efectiv imbecilii care s-au tot succedat la conducerea tarii au „privatizat” doar de dragul de a privatiza, disparand practic intreaga industrie metalurgica romaneasca, o ramura strategica a industriei din Romania si in acelasi timp pierzandu-se sute de mii de locuri de munca foarte importante pentru economia Romaniei, vecinii sarbi au conservat si retehnologizat industria siderurgica, aducand investitori seriosi.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net

Romania a avut intotdeauna o relatie buna cu China, relatie evidentiata atat in schimburile economice si culturale, cat si la nivel politic international. De ce nu a profitat Romania in continuare de relatia sa buna cu China, atat timp cat pana si marile state dezvoltate din punct de vedere economic ale lumii se gudura pe langa statul chinez pentru a-i intra in gratii?

Intentii de investitii ale Chinei in Romania au fost in repetate randuri, insa neseriozitatea si incompetenta autoritatilor romane au facut ca extrem de putine din aceste intentii sa se concretizeze si sa devina realitate.

Piata la nivel mondial a fost aceeasi atat pentru siderurgia romaneasca cat si pentru cea din Serbia. Economia la nivel global functioneaza dupa un sistem extrem de simplu, dupa cerere si oferta. De ce Serbia si-a putut conserva industria metalurgica in timp ce Romania a adus-o in stare de vestigii arheologice industriale?

Noi de ce n-am acceptat nici o investitie chineza? Germania, Marea Britanie si Franta se lupta pentru a obtine favoruri din partea Chinei, numai in Romania investitiile chinezilor nu s-au putut concretiza niciodata. De ce? Pentru ca nu-si pot lua mafiotii din politica spagile si comisioanele?

Glasul.info

[info]Statul in secolul XXI. Modelul chinez, de Dan Tomozei[/info]

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Next Post

Noi toți suntem Covasna și Harghita. Și suntem mulți. Și ducem Crucea împreună.

mie iun. 22 , 2016
Noi toți suntem Covasna și Harghita. Și suntem mulți. Și ducem Crucea împreună. Suntem durerea unui român din Doboi ce nu mai știe decât să-și facă cruce-n românește, suntem lupta unui frate din Zăbala ce urcă Tricoloru-n brazi înalți până la cer, suntem Odorheiu, Târgu-Secuiesc, Sfântu-Gheorghe, Ojdula, Voșlobeni, Zagon, Ghelința, […]
Noi toți suntem Covasna și Harghita. Și suntem mulți. Și ducem Crucea împreună., Foto: Mihai Tirnoveanu

Poate vă place și:

libris.ro