Aurelian Pavelescu: „UE este la minimul istoric, și lucrurile nu se vor opri aici! SRI îi iubește pe comuniștii ruși și chinezi!”

„SRI ÎI IUBEȘTE PE COMUNIȘTII RUȘI ȘI CHINEZI!

În proporție covârșitoare, jurnaliștii cu vizibilitate sunt ofițeri acoperiți ai SRI, iar anumite trusturi de presă sunt controlate în totalitate de această instituție care s-a dovedit odioasă, poliție politică oficială de stat. Șefii instituției au recunoscut de altfel că controlează spațiul public prin ofițeri sub acoperire. Asta e!

Numai că divizia de propagandă a SRI își face prost treaba, așa de prost, încât a obținut exact contrariul din partea populației: scăderea galopantă a încrederii în instituțiile statului, în UE și chiar în parteneriatul strategic cu SUA, se pot vedea cu ochiul liber în toate sondajele de opinie. Carevasăzică, este dovedit științific!

Cum e posibil așa ceva? Simplu. SRI a-nțeles să desființeze cu totul profesia de jurnalist și să-i transforme pe aceștia în propagandiști, ca pe timpul lui Ceaușescu. Când jurnalistul abandonează cu totul principiul neutralității și adevărului și devine absolut tezist, sistematic și continuu, el nu mai face presă, ci propagandă mincinoasă – mincinoasă, pentru că o face sub aparența profesiei de jurnalism, care presupune neutralitate și obiectivitate. Iar, când poporul află, s-a terminat!

Așa s-a-ntâmplat și cu Ceaușescu: degeaba scria Scânteia, degeaba urla TVR, degeaba venea presa cu ”date științifice” despre realizările regimului – poporul a zis: ”JOS!” Numai că, mare parte dintre foști au devenit propagandiștii noii ”democrații”, dar tot ca pe vremea lui Ceaușescu, mințind în partea cealaltă! Și cu folos: dacă pe vremea lui nea Nicu primeau funcții și privilegii de partid, acum, pe bani! Chestiunea este mult mai profundă, o pervertire totală a spațiului public, cu consecințe dezastruoase în societate, economie și politică, și nu insist mai mult.

Două exemple punctuale: poziția față de Rusia și de China. Cine citește presa americană, franceză, britanică, germană, va vedea poziții cu mult mai nuanțate și echilibrate, contextualizate geopolitic, economic și militar, poziții critice la unele decizii ale guvernelor occidentale, fie că vorbim despre Orientul mijlociu, despre politica sancțiunilor sau războiul comercial vest-est, cu previziuni și costuri în viitor. La noi, NU, tot ce este cu Rusia și China este absolut rău, tot ce presupun ei, propagandiștii SRI, c-ar fi în favoarea occidentalilor, fără să le-o ceară nimeni și cu un servilism scârbos, e absolut bun! Ca în anii 50, când tot ce făcea Moscova era literă de evanghelie!

Iată, situația coronavirusului. Este limpede pentru bunul simț că China a reușit să pună capăt flagelului cu costuri minime, într-o perioadă mică de timp, modelul chinez fiind preluat apoi de tot occidentul. Dar, ”îngrijorați” că China ar putea să folosească asta politic și să-și proclame supremația, propaganda dâmbovițeană a ieșit la atac, preluând unele poziții minoritare din presa occidentală: că, de fapt, Wuhanul este noul Cernobîl, că partidul comunist chinez n-a reacționat la timp și-a mințit, că a acționat dictatorial etc,. etc.

De acord, dar Boris Johnson, deși știa, nu a venit mai întâi cu ideea că trebuie lăsată populația să se contamineze, ceea ce a condus la dezastrul actual din UK? Dar Trump, n-a venit și el cu minimalizarea virusului și-a pierdut timp prețios, iar ce se-ntâmplă azi în SUA îngrozește lumea? Dar abandonul Italiei și Spaniei de către UE a fost corect? Înțelegem că comuniștii chinezi sunt răi, dar ce s-ar fi întâmplat dacă ar fi fost nu 3.230 de morți, ci 100.000 sau 1.000.000? Dacă-ar fi fost revolte și 1,4 miliarde de chinezi rămâneau fără alimente? Vă dați seama că s-ar fi prăbușit în haos tot globul pământesc?

Care sunt consecințele acestei propagande comunistoide a SRI? Românilor le-a crescut simpatia față de China, iar UE este la minimul istoric, și lucrurile nu se vor opri aici! Adică pe dos decât crede SRI-ul că face! Și cu ce preț? Cu prețul impunerii unei cenzuri draconice și desființarea de facto a celei de a patra puteri în stat, presa, transformată în poliție politică, adică desființarea democrației! E bine, d-le Hellvig?”, a scris pe facebook Aurelian Pavelescu

Glasul.info
Social Links
Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns