Noi toți suntem Covasna și Harghita. Și suntem mulți. Și ducem Crucea împreună.

Noi toți suntem Covasna și Harghita. Și suntem mulți. Și ducem Crucea împreună. Suntem durerea unui român din Doboi ce nu mai știe decât să-și facă cruce-n românește, suntem lupta unui frate din Zăbala ce urcă Tricoloru-n brazi înalți până la cer, suntem Odorheiu, Târgu-Secuiesc, Sfântu-Gheorghe, Ojdula, Voșlobeni, Zagon, Ghelința, Valea Mare; Crucea Eroilor din Livezi, palma crăpată de țărână a preotului Bătrânilor lui Dumnezeu, Steagul lui Cosmin, Cuvântul de istorie al învățătorului Petricădin Ghimeș-Făget, Căciula lui Hagiu.

Noi toți suntem Covasna și Harghita. Și suntem mulți. Și ducem Crucea împreună.

Suntem sângele martirului Ioan Popescu din Mărtănuș, zidul înviat al bisericii din Herculian, ultima privire către brazi a notarului Ioan Ardelean, lacrima țărăncii din Aita Medie ce înfășoară în Tricolor mormântul soțului ei. Suntem și munți și văi ce urcă și coboară ca o doină șoptită, ce urcă cu vântul de noapte până în zorii Țării de mâine.

Noi toți suntem Harghita și Covasna; schimbăm o paradigmă, pas cu pas, faptă cu faptă, uniți pentru Inima Țării. Schimbăm paradigma unui așa-zis ținut secuiesc, unei așa-zise ungurimi. Aici, frați și surori ale mele, trăiesc români. Acțiunile noastre comune îi întăresc. Pașii noștri înmulțesc pașii lor, credința noastră întărește credința lor. Fiecare Tricolor înălțat, fiecare rugăciune rostită într-o biserică ortodoxă, fiecare costum popular purtat este o mărturisire a românismului. Copil cu copil, țăran cu țăran, sat cu sat, așa vom învinge. Vom învinge pentru România.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Autor/Foto: Mihai Tirnoveanu

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Shylock și infinitul: Mihai Eminescu și Gottfried Feder despre economie

mie iun. 22 , 2016
Eminescu, spre deosebire de mulți alți poeți (dar la fel ca Ezra Pound) a fost un la fel de mare economist ca și poet. Eminescu a împărtășit multe idei economice cu influentul economist german din prima parte a secolului XX, Gottfried Feder. De exemplu, la fel ca Feder, Eminescu se […]
Shylock și infinitul: Mihai Eminescu și Gottfried Feder despre economie

Poate vă place și:

libris.ro