Ileana Vulpescu: “Nu știu de ce naționalismul este taxat atât de rău de parcă ar fi sifilis sau blenoragie când în definitiv nu este decât atașamentul față de țara ta și de poporul tău”

Într-un interviu acordat ziarului Jurnalul Național, scriitoarea Ileana Vulpescu vorbește, cu modestie și luciditate, despre România de azi, ideea de naționalism, valori și non valori, credință, cărți și fericire. Autoarea cărții ”Arta consversației” și a altor romane de succes nu înțelege de ce naționalismul este condamnat și comparat cu primitivismul și mărturisește, cu amărăciune, că vede România ca pe o colonie, scrie activenews.ro

Ileana Vulpescu: “Nu știu de ce naționalismul este taxat atât de rău de parcă ar fi sifilis sau blenoragie când în definitiv nu este decât atașamentul față de țara ta și de poporul tău”

“Ideea de patrie este o idee desueta. Nu mai ai cu cine sa mai vorbesti. In primul rand esti tratat de nationalism, ca si cum nationalismul ar fi blenoragie sau sifilis, adica e ceva de rusine sa fii nationalist.

Ce inseamna nationalismul? Inseamna ca tii la natia ta, nu inseamna nici ca dispretuiesti pe altii, nici ca vrei sa-i persecuti, mi se pare ceva firesc. Sa tii la natia ta, in definitiv tu faci parte dintr-o comunitate care se cheama patrie. Tari sunt multe, Patria e una singura.”

Ileana Vulpescu despre situatia actuala din Romania: “Suntem cobaii unei puteri suprastatale!”

Mie mi se pare ca traiesc intr-un haos organizat totusi. Este cineva la carma haosului.Exista o putere suprastatala care experimenteaza de fapt. Mi se pare ca suntem tratati ca niste cobai.

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

Melancolie

Eram și noi ca stele aprinse în boltă Clipesc fermecător și se salută Am dat…

2 zile ago

26 Aprilie 1917 –  Memoriul de la Darnița (Kiev, Ucraina) a românilor transilvăneni prizonieri afirmă dreptul popoarelor la autodeterminare

S-a vorbit din păcate și se vorbește extrem de puțin despre un eveniment semnificativ din…

6 zile ago

25 Aprilie 1954 – O situaţie aproape incredibilă, numele unor români decedați maghiarizate pe adeverințele de înhumare

Atunci când se vorbește despre maghiarizarea forțată a românilor de pe teritoriul Transilvaniei, majoritatea au…

7 zile ago

24 Aprilie 1877 – Începe războiul ruso–turc, la care ia parte și România, dornică să–și consfințească independența de stat deplină

Declinul evident al Imperiului Otoman începând cu prima jumătate a secolului XIX a încurajat mai…

o săptămână ago

Mihail Neamțu: “Împotriva fanatismului care monopolizează adevărul şi contra oricărui reflex inchizitorial de condamnare a opiniilor dizidente”

Deputatul AUR Mihail Neamțu, preşedintele Comisiei pentru cultură, arte şi mijloace de informare în masă,…

o săptămână ago

18 Aprilie 1942 – Comuna Viile Sătmarului. Refugiatul Pop Vasile spânzurat de subsuori, timp de 5 zile, și zilnic stropit cu apă rece

La data de 18 aprilie 1942 în comuna Viile Sătmarului s-a petrecut încă un eveniment…

2 săptămâni ago