Stiri

Romani, nu va mai bateti joc de tara voastra!

Romania dispune intr-adevar de niste resurse naturale diverse si bogate, insa multi dintre locuitorii acestei frumoase tari inca n-au ajuns sa aprecieze si sa constientizeze cu adevarat valoarea si importanta unui mediu natural curat, nepoluat. Romani, nu va mai bateti joc de tara voastra! Barajele Romaniei sunt pline de deseuri neperisabile, lucru pe care l-am constatat in desele noastre calatorii prin tara.

Este o priveliste jalnica si in acelasi timp rusinoasa sa privesti mormanele de PET-uri sau de alte ambalaje si deseuri neperisabile care se aduna in dreptul barajelor din Romania. Cu toate ca problema este destul de bine cunoscuta de multa vreme de catre autoritati, nu prea am vazut pana acum nici o campanie mediatica prin care sa se incerce stoparea acestui fenomen.

Romani, nu va mai bateti joc de tara voastra

Asociatia Neamunit semnaleaza si ea un asemenea caz pe retelele de socializare. Este vorba de Barajul Paltinul de pe raul Doftana:

„In drumurile noastre prin tara, avem ocazia sa vedem multe locuri frumoase pe care ni le-a daruit Dumnezeu pentru a ne bucura de ele, dar si pentru a le pastra si ingriji ca pe un dar scump. Un astfel de loc prin care am trecut recent este valea Doftanei, unde multi romani ies la iarba verde in weekend. Din pacate, unii dintre ei nu au invatat inca ce inseamna sa fii un om civilizat si sa respecti natura, si lasa in urma lor tot felul de deseuri neperisabile, dintre care o parte se aduna in zona barajului Paltinul de pe raul Doftana.

Va indemnam pe toti sa respectati mereu natura pe care Dumnezeu ne-a dat-o sa o folosim cu intelepciune, sa nu lasati niciodata urme ale trecerii voastre, sa ii atentionati cu fermitate pe cei pe care ii vedeti ca arunca gunoaie, si sa mai strangeti din deseurile pe care le intalniti, atat cat puteti, cu fiecare ocazie. Asta intentionam sa facem si noi.

Si dragi prieteni, va rugam sa intelegeti, ca daca vrem sa avem o tara mai frumoasa si mai curata, nu e suficient sa fim noi civilizati, ci trebuie cateodata sa ii invatam si pe altii, chiar daca asta presupune si o doza de curaj. Asta inseamna spirit civic.”, a scris Asociatia Neamunit 

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

Copii certați și înjurați în limba română ca să înțeleagă că limba maghiară e frumoasă!

Un cadru didactic de la o școală dintr-un oraș ardelean și-a prezentat o metodă didactică…

26 de minute ago

8 Mai 1882 –  Cum tremura Ungaria la auzul înființării Comitetului  „România Iredentă” devenită mai apoi Societatea Carpații

La 8 mai 1882 la Budapesta era emisă circulara ministrului de interne regal maghiar, prin…

7 ore ago

Invitație la marcarea Zilei Independenței României la Carei

"Direcția de Cultură Carei, vă invită vineri, 10 mai 2024, începând cu ora 12.15, pe…

7 ore ago

Seară a memoriei anticomuniste. La București, va fi evocat jurnalistul MIHAI CREANGĂ

Joi 9 mai 2024, ora 17, la Academia Civică – București, Strada Jean Louis Calderon…

16 ore ago

Școala Brâncovenească te invită luni, 3 Iunie, Casa de Cultură la conferința “Riscuri pentru sănătatea mintală la nouă generație”

“Aceasta este drama cea mare a copilului sau a tânărului culturii mediatice: discrepanţa uriaşă dintre…

o zi ago