libris.ro

Romani, nu va mai bateti joc de tara voastra!

Romani, nu va mai bateti joc de tara voastra!

Romania dispune intr-adevar de niste resurse naturale diverse si bogate, insa multi dintre locuitorii acestei frumoase tari inca n-au ajuns sa aprecieze si sa constientizeze cu adevarat valoarea si importanta unui mediu natural curat, nepoluat. Romani, nu va mai bateti joc de tara voastra! Barajele Romaniei sunt pline de deseuri neperisabile, lucru pe care l-am constatat in desele noastre calatorii prin tara.

Este o priveliste jalnica si in acelasi timp rusinoasa sa privesti mormanele de PET-uri sau de alte ambalaje si deseuri neperisabile care se aduna in dreptul barajelor din Romania. Cu toate ca problema este destul de bine cunoscuta de multa vreme de catre autoritati, nu prea am vazut pana acum nici o campanie mediatica prin care sa se incerce stoparea acestui fenomen.

Romani, nu va mai bateti joc de tara voastra

Asociatia Neamunit semnaleaza si ea un asemenea caz pe retelele de socializare. Este vorba de Barajul Paltinul de pe raul Doftana:

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


„In drumurile noastre prin tara, avem ocazia sa vedem multe locuri frumoase pe care ni le-a daruit Dumnezeu pentru a ne bucura de ele, dar si pentru a le pastra si ingriji ca pe un dar scump. Un astfel de loc prin care am trecut recent este valea Doftanei, unde multi romani ies la iarba verde in weekend. Din pacate, unii dintre ei nu au invatat inca ce inseamna sa fii un om civilizat si sa respecti natura, si lasa in urma lor tot felul de deseuri neperisabile, dintre care o parte se aduna in zona barajului Paltinul de pe raul Doftana.

Va indemnam pe toti sa respectati mereu natura pe care Dumnezeu ne-a dat-o sa o folosim cu intelepciune, sa nu lasati niciodata urme ale trecerii voastre, sa ii atentionati cu fermitate pe cei pe care ii vedeti ca arunca gunoaie, si sa mai strangeti din deseurile pe care le intalniti, atat cat puteti, cu fiecare ocazie. Asta intentionam sa facem si noi.

Si dragi prieteni, va rugam sa intelegeti, ca daca vrem sa avem o tara mai frumoasa si mai curata, nu e suficient sa fim noi civilizati, ci trebuie cateodata sa ii invatam si pe altii, chiar daca asta presupune si o doza de curaj. Asta inseamna spirit civic.”, a scris Asociatia Neamunit 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info