Covasna

Proiectul de Țară: România mea!, eveniment international organizat intre 19-26 august 2016 la Pădureni

In perioada 19-26 august 2016, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Covasna organizeaza  la Centrul de Agrement Pădureni aparținând Direcției Județene pentru Sport și Tineret Covasna, impreuna cu partenerii sai:  Institutul Eudoxiu Hurmuzachi Pentru Românii de Pretutindeni, Consiliul Județean Covasna , Consiliul Local al orașului Covasna, Institutul Cultural Român, Asociația GRIT și Asociația VOIEVOZII MUNȚILOR, o manifestare cu participare internationala, eveniment intitulat „Proiectul de Țară România mea!”.

Se doreste ca acest eveniment, aflat acum la cea dintaia sa editie, sa devina unul de traditie, a carui gazda sa ramana regiunea Covasnei. Pentru zona Harghita si Covasna, acest proiect unic si inedit ar putea deveni un mediu de promovare  si pastrare a valorilor culturale si identitare romanesti.

Proiectul de Țară: România mea!, eveniment international organizat intre 19-26 august 2016 la Pădureni

„Acesta (n.r. evenimentul) se vrea a deveni unul de traditie, a cărui gazdă să fie zona Covasnei, un proiect de țară, unic în zona Covasna-Harghita, prin care tinerii din România alături de cei din regiunile istorice, să beneficieze de un cadru atât de necesar de interacțiune, menit unui schimb de bune practici, cât și un cadru de intâlnire a acestor tineri cu specialiști și personalități marcante ale vieții culturale și sociale românești, cu scopul analizării problemelor cu care se confruntă generația tânără dar și al identificării de oportunități și soluții menite promovării și păstrării valorilor culturale românești.
Abordarea în cadrul acestui proiect, va fi una inovatoare. interactivă și interdisciplinară totodată, temele abordate punând un accent deosebit pe identitatea și specificul cultural și național românesc în contextul internațional și al unei Europe multiculturale( ex. abordarea printr-o perspectivă inedită și anume aceea a rolului și importanței jurnalismului în acest context)”, scrie Lazar Catalin-Nicolae

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment
Share
Published by
Glasul.info

Recent Posts

2 Mai 1864 – Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de stat!

2 Mai 1864 - Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de…

3 zile ago

Un istoric bulgar susține restaurarea Monumentului Eroilor Români de la Smârdan

Presa locală bulgară din Vidin relatează faptul că un istoric local sugerează ca Monumentul Eroilor…

3 zile ago

1 Mai 1359 – Recunoașterea Mitropoliei Țării Românești, cu sediul la Curtea de Argeș, de către Patriarhia din Constantinopol

După o lungă perioadă conflictuală cu regatul Ungariei, care făcea presiuni chiar mai mari decât…

5 zile ago

EXCLUSIV! Silvestru Șoșoacă reclamat AIUREA la CNCD pentru antițigănism?

Viața lui Dumitru-Silvestru Șoșoacă nu este ușoară nici măcar după excluderea sa din propriul partid,…

5 zile ago

29 Aprilie 1459 – Tragerea în țeapă a negustorilor din Brașov, de către domnitorul Vlad Țepeș

La 24 aprilie 1459, peste 40 de negustori din Brașov au fost trași în țeapă…

6 zile ago