ZIUA LIMBII ROMÂNE sarbatorita si la Cernăuţi

Incepand cu anul 2015, data de 31 august a fost declarata Ziua Limbii Romane si sarbatoare nationala in Romania. De asemenea, la aceasta data Ziua Limbii Romane, inca din 1990, este marcata in Republica Moldova, dar si toata suflarea romaneasca sarbatoreste intr-un mod solidar patrimoniul nostru lingvistic, cea mai de pret valoare care ne uneste si ne reprezinta identitatea.

Noi, ziaristii de la „Zorile Bucovinei” am lansat de mai multe ori in paginile ziarului initiativa ca si romanii din Cernauti sa-si sarbatoreasca „floarea sufletului etnic al romanimii” (cum ne-a numit-o Mihai Eminescu), cu tot neamul impreuna, adica la 31 august.

ZIUA LIMBII ROMÂNE sarbatorita si la Cernăuţi

Anul trecut chiar am mers mai departe de vorbe, organizand la redactie o mica manifestare, pe care la acest 31 august ne-o dorim intr-un cerc mai larg al prietenilor „Zorilor Bucovinei” si tuturor romanilor nostri care isi iubesc, pretuiesc si nu-si tradeaza graiul matern.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net

Sincronizati la simtirile romanilor de pretutindeni, in ritmul pulsului dragostei si unitatii de neam, va invitam dragi conationali, la 31 august, cu incepere de la ora 11, sa fim impreuna in aceasta zi la redactia ziarului „Zorile Bucovinei”, sub auspiciile geniului protector al lui Eminescu – Poetul care ne-a invesnicit graiul in vesminte alese.

Va asteptam sa veniti cu bucuriile si durerile limbii noastre mult patimite in anii de instrainare de Patria mama. La ora 10.30 va asteptam la depunerea de flori la monumentul lui Mihai Eminescu din centrul Cernautiului.

Sursa: ZorileBucovinei.com

 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Next Post

Pe 1 septembrie 1912 avea loc premiera filmului Razboiul Independentei

joi sept. 1 , 2016
Pe 1 septembrie 1912 avea loc la Bucuresti, in sala „Eforie”, premiera filmului „Războiul Independenței”, regizat de catre Grigore Brezeanu si sponsorizat financiar de catre Leon Popescu. Filmul a rulat timp de o luna in Romania, un record pentru acele vremuri, fiind prezentat apoi la Viena si Budapesta.  „Războiul Independenței” sau „Independența României” este primul film […]
Pe 1 septembrie 1912 avea loc premiera filmului Razboiul Independentei

Poate vă place și:

libris.ro