2500 DE TINERI ROMÂNI ORTODOCŞI DIN DIFERITE ŢĂRI S-AU UNIT LA BUCUREŞTI, Foto: ZorileBucovinei.com
La 1-4 septembrie a.c., în Bucureşti, a avut loc cea de-a III-a ediţie a „Întâlnirii Internaţionale a Tineretului Ortodox”, organizată cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Arhiepiscopul Bucureştilor, Mitropolitul Munteniei şi Dobrogei şi Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, cu scopul de creştere a nivelului de formare şi informare a tinerilor prin participarea la programele educative, duhovnicești, culturale și artistice din Capitală, pentru a deveni la rândul lor formatori în comunitățile din care fac parte, păstrându-şi rădăcinile, tradiţiile, identitatea naţională.
Asemenea eveniment s-a desfăşurat în anul 2014, la Baia-Mare – „ Reuniunea Tinerilor Ortodocşi” şi în 2015 – la Cluj-Napoca – „ Întâlnirea Tinerilor Ortodocşi din Europa”.
Anul curent această manifestare a unit 2500 de tineri din diferite ţări – România, Ucraina, Ungaria, Serbia, Albania, Germania, Austria, Slovacia, Ierusalim, America, Canada, Rusia, Polonia, Republica Moldova, Franţa, Italia, Georgia, Portugalia, Spania, Australia, Noua Zeelandă, Bulgaria ş.a., cu vârsta cuprinsă între 16-35 de ani.
În cadrul acestei întâlniri în Capitală a avut loc o procesiune religioasă ce a început în faţa Sălii Palatului, condusă de Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor. Cu lumânări în mâini, tinerii au cântat până au ajuns pe Dealul Mitropoliei. La final, ei au fost primiţi de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, care a asistat la rugăciunea de seară. S-a încheiat Întâlnirea Tinerilor Ortodocşi din toată lumea cu slujba oficiată de Patriarhul Daniel, în faţa Catedralei Mântuirii Neamului. După Sfânta Liturghie, însemneleÎntâlnirii internaţionale a tineretului ortodoxdin 2016 au fost predate reprezentanţilor Arhiepiscopiei Iaşilor, gazdaÎntâlnirii Tinerilor Ortodocşi din toată lumea ce va avea loc la Iaşi în anul 2017.
Cititi intreg articolul pe ZorileBucovinei.com
Evenimentul de la Lupșa, din 14 iulie 1910, este un episod mai puțin cunoscut, dar…
La începutul lunii iulie 1601, Mihai Viteazu îşi schimbă tabăra militară de la Debreţin, trece…
Evenimentul din 12 iulie 1907, petrecut la Petroman (azi în județul Timiș), este un episod…
Evenimentul din 11 iulie 1848, când Lajos Kossuth, liderul revoluției maghiare, a cerut recrutarea de…
Raportul final al împăratului Iosif al II-lea privitor la călătoria sa în Transilvania, din perioada…
Mențiunea de la 10 iulie 1667, într-un document redactat în limba maghiară veche, este una…
Leave a Comment