RSS

Ion Coja: "Marx & Engels ne-au c…

După 1990, pe Interne…

După Bogdan Diaconu, apare o nou…

Alternativa Dreaptă s…

Gheorghe Piperea: "Marile bănci …

Tot mai multe dintre …

Deși este un demers nelegal și a…

Dezbinarea românilor …

Monica Macovei se face vinovată …

Printr-o dublă măsură…

Liderii antiromâni ai UDMR din j…

Protestul românilor f…

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

2500 DE TINERI ROMÂNI ORTODOCŞI DIN DIFERITE ŢĂRI S-AU UNIT LA BUCUREŞTI

Print Friendly, PDF & Email

La 1-4 septembrie a.c., în Bucureşti, a avut loc cea de-a III-a ediţie a „Întâlnirii Internaţionale a Tineretului Ortodox”, organizată cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Arhiepiscopul Bucureştilor, Mitropolitul Munteniei şi Dobrogei şi Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, cu scopul de creştere a nivelului de formare şi informare a tinerilor prin participarea la programele educative, duhovnicești, culturale și artistice din Capitală, pentru a deveni la rândul lor formatori în comunitățile din care fac parte, păstrându-şi rădăcinile, tradiţiile, identitatea naţională.

Asemenea eveniment s-a desfăşurat în anul 2014, la Baia-Mare – „ Reuniunea Tinerilor Ortodocşi” şi în  2015 – la Cluj-Napoca – „ Întâlnirea Tinerilor Ortodocşi din Europa”.

2500 DE TINERI ROMÂNI ORTODOCŞI DIN DIFERITE ŢĂRI S-AU UNIT LA BUCUREŞTI

Anul curent această manifestare a unit 2500 de  tineri din diferite ţări – România, Ucraina, Ungaria, Serbia, Albania, Germania, Austria, Slovacia, Ierusalim, America, Canada, Rusia, Polonia, Republica Moldova, Franţa, Italia, Georgia, Portugalia, Spania, Australia, Noua Zeelandă, Bulgaria ş.a., cu vârsta cuprinsă între 16-35 de ani.

În cadrul acestei întâlniri în Capitală a avut loc o procesiune religioasă ce a început în faţa Sălii Palatului, condusă de Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor. Cu lumânări în mâini, tinerii au cântat până au ajuns pe Dealul Mitropoliei. La final, ei au fost primiţi de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, care a asistat la rugăciunea de seară. S-a încheiat Întâlnirea Tinerilor Ortodocşi din toată lumea cu slujba oficiată de Patriarhul Daniel, în faţa Catedralei Mântuirii Neamului. După Sfânta Liturghie, însemneleÎntâlnirii internaţionale a tineretului ortodoxdin 2016 au fost predate reprezentanţilor Arhiepiscopiei Iaşilor, gazdaÎntâlnirii Tinerilor Ortodocşi din toată lumea ce va avea loc la Iaşi în anul 2017.

Cititi intreg articolul pe ZorileBucovinei.com

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline