Site icon Glasul.info

De ce nu avem inca autostrazile cerute in Romania?

De ce nu avem inca in Romania autostrazile cerute?

De ce nu avem inca in Romania autostrazile cerute?

Pe langa faptul ca politcienii din Romania sunt incompetenti sau tradatori, se adauga si o uriasa influenta externa in ceea ce priveste trasarea autostrazilor pe harta Romaniei. Unii politicieni romani au avut curajul sa recunoasca faptul ca li s-au trasat limite sau directii inspre care aceste autostrazi ar fi trebuit s-o apuce.

De ani buni s-a vorbit despre importanta construirii unei autostrazi pentru uzina de la Dacia. Este arhicunoscut faptul ca o infrastructura buna a unei tari atrage imediat si investitii. Cine are deci interesul ca Romania, sau macar o buna parte a sa, sa ramana in urma la acest capitol?

De ce nu avem inca autostrazile cerute in Romania?

Dintre toate asa zisele “privatizari” facute, parteneriatul romano-francez de la Dacia este practic cam singura simbioza din care au si romanii ceva mai consistent de castigat din punct de vedere economic si social. Chiar daca este surprinzator, Dacia este din nou lider la vanzari in Europa.

In luna august a anului 2016, Dacia a inregistrat cel mai mare avans in ceea ce priveste vanzarile, avand o crestere de 39% cu care devine lider la acest capitol la nivel european. Numai luna trecuta au fost inmatriculate aproximativ 28.000 de autoturisme in tarile UE, in Islanda, Norvegia, Elevetia si Liechtenstein.

De ce nu s-au dat peste cap autoritatile romane sa construiasca autostrada ceruta de catre Dacia, mai ales ca angajatii acestei companii au facut numeroase demersuri si rugaminti adresate guvernelor din Romania?

Acum cand Ford a cerut autostrada, autoritatile din Romania au reactionat imediat aproape ca la un semnal pavlovian, grabind constructia unei autostrazi.

Politicienilor din Romania le-a fost interzisa o autostrada care sa lege nordul de sudul tarii!

“am fost obligați de UE sa integrăm zona de Vest a Țării cu Ungaria Cehia și Slovacia”, aceasta era dezvaluirea socanta pe care o facea la un moment dat Victor Ponta

Intr-adevar, acum sunt semnale clare ca in cancelariile externe se lucreaza la regionalizarea si rearanjarea din punct de vedere economic si al investiilor a teritoriului Romaniei. Nu de putine ori, politicienii romani au avertizat ca marii investitori straini sunt pur si simplu deturnati prin diverse metode din unele zone ale Romaniei, chiar daca acestia sunt atrasi in unele regiuni ale tarii noastre de forta de munca ieftina sau de alte conditii favorabile dezvoltarii unor afaceri de succes.

In plus, “se lucreaza” foarte mult ca infrastructura sa se dezvolte numai in unele zone ale Romaniei, restul tarii avand interzis atat la investitii in infrastructura cat si la interconectarea cu celelalte zone. Este arhicunoscut faptul ca o infrastructura buna a unei tari atrage imediat si investitii. Cine are deci interesul ca Romania, sau macar o buna parte a sa, sa ramana in urma la acest capitol?

Putem spune asadar cu mana pe inima ca Romania la acest moment nu are nici presedinte si nici guvern. Nu exista de ani buni o viziune de dezvoltare a tarii aproape in nici un domeniu, iar atat timp cat autostrazile din Romania sunt trasate sau NU pe harta urmand interesele unor cancelarii externe, nu se vede decat un viitor sumbru pentru drumul pe care a apucat tara noastra.

Glasul.info

Exit mobile version