De ce nu avem inca autostrazile cerute in Romania?

Pe langa faptul ca politcienii din Romania sunt incompetenti sau tradatori, se adauga si o uriasa influenta externa in ceea ce priveste trasarea autostrazilor pe harta Romaniei. Unii politicieni romani au avut curajul sa recunoasca faptul ca li s-au trasat limite sau directii inspre care aceste autostrazi ar fi trebuit s-o apuce.

De ani buni s-a vorbit despre importanta construirii unei autostrazi pentru uzina de la Dacia. Este arhicunoscut faptul ca o infrastructura buna a unei tari atrage imediat si investitii. Cine are deci interesul ca Romania, sau macar o buna parte a sa, sa ramana in urma la acest capitol?

De ce nu avem inca autostrazile cerute in Romania?

Dintre toate asa zisele „privatizari” facute, parteneriatul romano-francez de la Dacia este practic cam singura simbioza din care au si romanii ceva mai consistent de castigat din punct de vedere economic si social. Chiar daca este surprinzator, Dacia este din nou lider la vanzari in Europa.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

In luna august a anului 2016, Dacia a inregistrat cel mai mare avans in ceea ce priveste vanzarile, avand o crestere de 39% cu care devine lider la acest capitol la nivel european. Numai luna trecuta au fost inmatriculate aproximativ 28.000 de autoturisme in tarile UE, in Islanda, Norvegia, Elevetia si Liechtenstein.

De ce nu s-au dat peste cap autoritatile romane sa construiasca autostrada ceruta de catre Dacia, mai ales ca angajatii acestei companii au facut numeroase demersuri si rugaminti adresate guvernelor din Romania?

Acum cand Ford a cerut autostrada, autoritatile din Romania au reactionat imediat aproape ca la un semnal pavlovian, grabind constructia unei autostrazi.

Politicienilor din Romania le-a fost interzisa o autostrada care sa lege nordul de sudul tarii!

[alert-success]”am fost obligați de UE sa integrăm zona de Vest a Țării cu Ungaria Cehia și Slovacia”, aceasta era dezvaluirea socanta pe care o facea la un moment dat Victor Ponta[/alert-success]

Intr-adevar, acum sunt semnale clare ca in cancelariile externe se lucreaza la regionalizarea si rearanjarea din punct de vedere economic si al investiilor a teritoriului Romaniei. Nu de putine ori, politicienii romani au avertizat ca marii investitori straini sunt pur si simplu deturnati prin diverse metode din unele zone ale Romaniei, chiar daca acestia sunt atrasi in unele regiuni ale tarii noastre de forta de munca ieftina sau de alte conditii favorabile dezvoltarii unor afaceri de succes.

In plus, „se lucreaza” foarte mult ca infrastructura sa se dezvolte numai in unele zone ale Romaniei, restul tarii avand interzis atat la investitii in infrastructura cat si la interconectarea cu celelalte zone. Este arhicunoscut faptul ca o infrastructura buna a unei tari atrage imediat si investitii. Cine are deci interesul ca Romania, sau macar o buna parte a sa, sa ramana in urma la acest capitol?

Putem spune asadar cu mana pe inima ca Romania la acest moment nu are nici presedinte si nici guvern. Nu exista de ani buni o viziune de dezvoltare a tarii aproape in nici un domeniu, iar atat timp cat autostrazile din Romania sunt trasate sau NU pe harta urmand interesele unor cancelarii externe, nu se vede decat un viitor sumbru pentru drumul pe care a apucat tara noastra.

Glasul.info

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Cum se mai placintesc smecherii Romaniei in capul cetatenilor romani

sâm sept. 17 , 2016
Culmea „placintelii” in Romania: sa poti fi angajat in Ministerul Justitiei la numai patru luni dupa ce ai scapat din inchisoare, loc pe care l-ai „vizitat” pentru ca ai fost condamnat pentru tentativa de omor. Cum este oare posibil ca Andrei Placinta, fiul senatoarei Sorina Placinta, sa reuseasca la doar […]
Cum se mai placintesc smecherii Romaniei in capul cetatenilor romani

Poate vă place și:

libris.ro