RSS

Gheorghe Piperea: "Marile bănci …

Tot mai multe dintre …

Deși este un demers nelegal și a…

Dezbinarea românilor …

Monica Macovei se face vinovată …

Printr-o dublă măsură…

Liderii antiromâni ai UDMR din j…

Protestul românilor f…

Taxe inventate pentru colete de …

O problemă foarte gr…

Lia Savonea, noua șefă a CSM: "I…

Desemnată și apoi al…

PNȚCD cere retragerea premiului …

Acordarea acordarea …

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

21 Septembrie – Ziua Internațională a Păcii

Print Friendly, PDF & Email

Pe data de 21 septembrie este sarbatorita in fiecare an Ziua Internațională a Păcii (International Day of Peace). Ziua aceasta a fost dedicata pacii si in mod special absentei violentelor si a razboiului.

Prima celebrare a acestei zile a avut loc in anul 1982, incepand din acel moment sa fie sarbatorita anual de tot mai numeroase natiuni, organizatii politice si militare. In aceasta zi, pana si in zonele de razboi se declara uneori incetarea temporara a focului si permiterea accesului ajutorului umanitar.

21 Septembrie – Ziua Internațională a Păcii

Pentru a fi inaugurata Ziua Internațională a Păcii, „Clopotul Păcii” este sunat la sediul ONU (în New York City). Acest clopot a fost turnat folosindu-se materialul colectat din monede pe care le-au donat copii de pe toate continentele, exceptand Africa si a constituit un cadou oferit de catre Asociația Națiunilor Unite din Japonia, ca „un memento al costului uman în război”. Pe o parte a clopotului a fost asezata inscriptia „Trăiască pacea absolută în lume”.

Papa Paul al VI-lea a stabilit si el o zi mondiala a pacii incepand din anul 1968, sarbatorita pe data de 1 ianuarie, inaltul pontif dorindu-si ca aceasta zi sa fie celebrata an de an, in chiar prima zi a anului calendaristic.

Ziua Internationala a Pacii a fost stabilita in anul 1981, printr-o rezolutie (36/67) de catre Adunarea Generala a ONU, intentionandu-se aniversarea ei anual in deschiderea sesiunilor din luna septembrie.

Glasul.info

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline