India, Egiptul si tarile africane isi recupereaza vestigiile arheologice. Romania cand recupera tezaurile din Austria si Ungaria?

India, Egiptul si tarile africane isi recupereaza vestigiile arheologice. Romania cand recupera tezaurile din Austria si Ungaria? Chiar daca au fost candva doar niste umile colonii ale tarilor occidentale,India, Egiptul si tarile africane isi revendica acum si isi obtin inapoi comorile de patrimoniu jefuite cu salbaticie de catre tarile coloniale. Pentru ca unele vestigii arheologice de patrimoniu sa poata fi retrocedate tarilor de origine s-au dus uneori tratative chiar si de cativa zeci de ani, mai ales ca unele muzee din Occident au preferat sa tina ascunse sub cheie prin depozite secrete unele vestigii, decat sa le expuna publicului larg.

Romania este la randul ei una dintre tarile care au fost despuiate secole la rand de comorile sale de patrimoniu. Astfel s-a ajuns ca astazi unele dintre cele mai frumoase si valoroase comori lasate de stramosii nostri sa zaca prin muzeele din Austria si Ungaria. Oare noi suntem chiar mai prejos decat India, Egiptul si tarile africane? Noi nu ne putem recupera comorile de patrimoniu din mainile celor care ne-au jefuit secole la rand tara de tot felul de bogatii?

Numeroase vestigii arheologice dacice scoase de catre arheologi din pamantul tarii noastre, sau descoperite accidental se afla acum prin muzeele din occident, in special in cele din Austria si Ungaria. Prezenta acestor artefacte dacice in muzeele unor tari care nu au absolut nimic in comun cu dacii reprezinta in primul rand o insulta la adresa stramosilor nostri, locul lor fiind bineinteles pe teritoriul tarii noastre, unde sa fie puse oricand la dispozitia istoricilor si cercetatorilor romani.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net

 

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 14 Books

Marea Renastere - Adevar, Libertate, Suveranitate

By: Călin Georgescu

,,Ca raspuns la sistemul creat cu dinadinsul stramb, in care starea omului nu inseamna complexitate, ci complicatie, in care bunastarea materiala este scop in sine, noi raspundem cu sistemul bazat pe simplitate [...] El, cetateanul, trebuie sa fie propriul lui stapan, sa fie proprietar si producator si sa lucreze impreuna cu ceilalti intr-o retea indestructibila in care sa primeze cinstea,

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole
12


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânismContact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Teodor Meleșcanu, ministrul afacerilor externe, a intalnit-o azi pe ambasadoarea statului Israel

joi ian. 26 , 2017
Teodor Meleșcanu, ministrul afacerilor externe, a intalnit-o azi pe ambasadoarea statului Israel, Tamar Samash. Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, a primit-o astăzi, 26 ianuarie 2017, pe doamna Tamar Samash, ambasadorul Statului Israel în România, în vizită de curtoazie. În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au evocat stadiul foarte bun al […]
Teodor Meleșcanu, ministrul afacerilor externe, a intalnit-o azi pe ambasadoarea statului Israel, Foto: mae.ro

Poate vă place și:

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Breaking News