Economie

PNL si PSD propun o schimbare de „atmosfera fiscala” pentru multionationale

PNL si PSD propun o schimbare de „atmosfera fiscala” pentru multionationale. Incurajati si de schimbarile politicilor fiscale din alte tari cu privire la multinationale, unde s-a inceput elaborarea unor legi care sa forteze multinationalele sa-si plateasca taxele si impozitele in tarile in care isi desfasoara activitatea, in acest existand acum pana si o directiva europeana care stabileste acest lucru, membri ai PNL si PSD propun adoptarea unor masuri similare si in Romania in ceea ce priveste multinationalele.

Dupa evenimentele recente din strada, in care s-a vehiculat ca multi dintre protestatari au provenit din randul multinationalelor si au scandat impotriva guvernului, PSD-istii se gandesc si ei la masuri prin care sa „rasplateasca” aceasta favoare facuta de catre multinationale, mai ales ca exista deja o directiva europeana adoptata de catre autoritatile europene in luna iulie a anului trecut.

PNL si PSD propun o schimbare de „atmosfera fiscala” pentru multionationale

„In cazul in care-ti desfasori activitatea aici, sa si platesti impozitul în România. Este vorba despre exportul de profit afara. Eu lucrez cu o echipa la un astfel de proiect, sa vedem cum ne iese. Micsoram taxele pentru firme. Exista o suparare vizavi de exportul de profit”, a declarat Niculae Bădălău, vicepresedinte PSD, potrivit Agerpres.

La randul sau, senatorul PNL Daniel Catalin Zamfir propune aprobarea unui proiect pe aceeasi tema:

„L-am auzit pe președintele executiv al PSD că lucrează ei la o formula de impozitare nouă și speră că multinaționalele vor plăti impozitele in Romania! Ce formula sa mai inventam, domnilor? Inca de anul trecut am depus la Parlament proiectul de lege care implementează Directiva 1164/2016 si care OBLIGA multinaționalele să plătească impozitul acolo unde fac profitul, adică în Romania! De ce nu adoptam în regim de urgenta acest proiect de lege? Așa cum s-a putut eliminarea celor 102 taxe, se poate și asta! Și haideți să nu mai fim noi aia care vrem sa inventam acum apa caldă și să generam dezbateri interminabile! În fiecare lună, circa 4 miliarde de euro ies din Romania prin intermediul companiilor off-shore!!!
Ce mai așteptăm???”, a scris senatorul PNL Daniel Zamfir pe facebook

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

2 Mai 1864 – Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de stat!

2 Mai 1864 - Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de…

o zi ago

Un istoric bulgar susține restaurarea Monumentului Eroilor Români de la Smârdan

Presa locală bulgară din Vidin relatează faptul că un istoric local sugerează ca Monumentul Eroilor…

2 zile ago

1 Mai 1359 – Recunoașterea Mitropoliei Țării Românești, cu sediul la Curtea de Argeș, de către Patriarhia din Constantinopol

După o lungă perioadă conflictuală cu regatul Ungariei, care făcea presiuni chiar mai mari decât…

3 zile ago

EXCLUSIV! Silvestru Șoșoacă reclamat AIUREA la CNCD pentru antițigănism?

Viața lui Dumitru-Silvestru Șoșoacă nu este ușoară nici măcar după excluderea sa din propriul partid,…

4 zile ago

29 Aprilie 1459 – Tragerea în țeapă a negustorilor din Brașov, de către domnitorul Vlad Țepeș

La 24 aprilie 1459, peste 40 de negustori din Brașov au fost trași în țeapă…

5 zile ago

28 Aprilie 1502 – Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui Ștefan cel Mare – „Die Kronicke des Stephan Voyvoda”

La 28 aprilie 1502 Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui…

6 zile ago