Antiromanism

Din Romania au disparut doua reactoare nucleare? Profetul industriei transformate in fiare vechi nu este strain de acest lucru?

Din Romania au disparut doua reactoare nucleare? Profetul industriei transformate in fiare vechi nu este strain de acest lucru? De mai multa vreme Romania depune eforturi, fara succes insa deocamdata, pentru a realiza unitatile 3 si 4 de la Centrala Nucleară de la Cernavodă.

Inginerul Cornel Mihulecea, persoana care s-a ocupat cu proiectul energiei nucleare romanesti a declarat:

“Piesele reactoarelor pentru acele unităţi, produse în România, erau în stadiu avansat de fabricaţie încă din anul 1990, inclusiv 602 tone de combustibil nuclear. Din păcate, toate acestea au dispărut fără urmă în anii ’90”

Din Romania au disparut doua reactoare nucleare? Profetul industriei transformate in fiare vechi nu este strain de acest lucru?

Autoritatile din Romania anuntau la un moment dat faptul ca unitatile 3 si 4 de la Centrala Nucleară de la Cernavodă vor fi realizate printr-o investite de aproximativ 6 miliarde de euro venita din China. Insa ca si multe alte proiecte in cooperare cu chinezii, anuntate cu surle si trambite, si acesta bate pasul pe loc:

“Chinezii voiau să vină cu banii, iar noi urma să venim cu tehnologia, pentru că ei ştiau, pe bună dreptate, că noi avem capacitatea tehnologică de a construi centrale nucleare. Lucru care nu se mai poate face, pentru că unităţile economice autohtone care se ocupau de aşa ceva au fost desfiinţate pe motiv că sunt fiare vechi”,a dezvaluit inginerul Cornel Mihulecea

Profetul industriei transformate in fiare vechi nu este strain de acest lucru?

“În ianuarie 1990, premierul Petre Roman m-a sunat şi mi-a cerut să mă pensionez. Am întrebat cui să predau tot ce am de predat – gândiţi-vă că este vorba despre tehnologie nucleară şi combustibili nucleari! -, iar el mi-a răspuns că nu trebuie să-mi fac griji, să plec şi gata! După câţiva ani de la plecarea mea, primele două reactoare au fost puse în funcţiune, dar celelalte două, pentru unităţile 3 şi 4, au dispărut, la fel cum au dispărut fără urmă şi cele 602 tone de combustibil nuclear, omologat şi fabricat legal în România. Cu acest combustibil ar fi putut funcţiona timp de 5 ani un reactor care furnizează 9% din energia ţării. Acum, va trebui să cumpărăm reactoare de la canadieni. Mi-e ruşine pentru ceea ce se întâmplă”, a marturist Cornel Mihulecea

Intr-un articol publicat pe blogul sau, profesorul Ion Coja se intreaba si el despre cum s-a putut intampla asa ceva in Romania, iar presa si clasa politica sa nu acorde prea mare atentie unei fapte de o asemenea gravitate:

„Abia azi am aflat de existența acestei dezvăluiri, care ar fi trebuit să țină pagina I a tuturor publicațiilor din România! Între timp, dacă nu mă înșel, nemernicul care răspunde la numele de PETRE ROMAN a fost răsplătit cu un loc în Parlamentul României, pe listele liberalilor. Asta este presa din România și clasa politică! Nici nu știi ce să-ți fie mai mare: rușinea sau scârba?!”, a scris Ion Coja

Note/Surse: ioncoja.ro

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

29 Aprilie 1459 – Tragerea în țeapă a negustorilor din Brașov, de către domnitorul Vlad Țepeș

La 24 aprilie 1459, peste 40 de negustori din Brașov au fost trași în țeapă…

20 de ore ago

28 Aprilie 1502 – Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui Ștefan cel Mare – „Die Kronicke des Stephan Voyvoda”

La 28 aprilie 1502 Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui…

2 zile ago

Fenomenul Seghedin, la fel de cutremurător ca Fenomenul Pitești

În conștiința colectivă recentă a poporului român, Fenomenul Pitești are o mai mare rezonanță decât…

2 zile ago

27 Aprilie 1956 –  Ana Pauker a susținut cu tărie că trebuie să se elibereze pașapoarte tuturor persoanelor care vor să plece în Israel

Din Stenogramele ședintelor Biroului Politic al Secretariatului Comitetului Central al PMR (n.r. Partidul Muncitoresc Român),…

3 zile ago

27 Aprilie 1906 – Ziaristul și scriitorul Ioan Russu-Șirianu este amendat cu 40 de coroane pentru cartea „Românii din statul ungar”

După o carieră de profesor de istorie la școala pedagogică de fete la București și…

3 zile ago

CITEȘTE ȘI DĂRUIEȘTE LA TÂRGOVIȘTE: RAREȘ PRISACARIU A PRIMIT DISTINCȚIA CULTURALĂ DIN PARTEA MYOSOTIS MEDIA GROUP

Elevii și studenții târgovișteni au luat parte, pe 25 aprilie, la conferințele Citește și Dăruiește…

4 zile ago