Israel

Lectie de demnitate israeliana, Netanyahu: „Nu-mi pasa de funeraliile mele, insa nu am nici o intentie sa-mi inmormantez tara!”

Lectie de demnitate israeliana, Netanyahu: „Nu-mi pasa de funeraliile mele, insa nu am nici o intentie sa-mi inmormantez tara!”. Spre deosebire de formele inferioare de viata care se tarasc in perioada postdecembrista in viata politica din Romania, prim ministrul Israelului le ofera acestora o lectie de demnitate, refuzand sa faca niste concesii in dauna intereselor tarii sale, doar pentru a face pe plac fostului presedinte al SUA, Barack Hussein Obama.

Nu doar multi dintre europeni rasufla acum usurati ca admnistratia progresista a lui Obama si-a luat catrafusele si a disparut de la Casa Alba ci si liderii statului Israel. Nici Trump nu pare o nuca usor de spart, insa fata de Obama pare a fi un om cu care se poate cat de cat discuta si negocia.

Lectie de demnitate israeliana, Netanyahu: „Nu-mi pasa de funeraliile mele, insa nu am nici o intentie sa-mi inmormantez tara!”

Ziarul israelian Makor Rishon a publicat un interviu foarte interesant cu Dori Gold, fost director general al Ministerului de Externe israelian, care relateaza o poveste interesanta despre aroganta incredibila a lui Obama, un om care a stiut timp de opt ani de zile cu mult mai bine care sunt problemele si nevoile palestinienilor si israelienilor decat stiau palestinienii si israelienii insisi.

Povestea s-a petrecut in timpul anului trecut, la inmormantarea lui Shimon Peres, fostul prim ministru si presedinte al statului Israel. Dupa ce s-a terminat ceremonia funerara, in momentul cand premierul israelian Netanyahu se despartea de ultimii demnitari straini care participasera si onorasera invitatia la ceremomnie, Barack Obama l-a sunat din avionul prezidential (n.r. Air Force). Yoav Horowitz, seful de stat-major al lui Netanyahu a preluat aceasta convorbire, deoarece prim ministrul israelian isi lua inca ramas bun de la liderii altor state si alti demnitari straini care paraseau Israelul la sfarsitul ceremoniei.

Obama: „Spune-i sefului tau ca daca vrea si el funeralii precum cele ale lui Peres, ar trebui sa se miste cu concesiile legate de cerintele palestinienilor”

Netanyahu: „Nu-mi pasa de funeraliile mele, insa nu am nici o intentie sa-mi inmormantez tara!”

Netanyahu : “that I give up the honor, because I have no intention of participating in the funeral of my country.”

Referinte/Note: [1] jewishpress.com

Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

2 Mai 1864 – Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de stat!

2 Mai 1864 - Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de…

8 ore ago

Un istoric bulgar susține restaurarea Monumentului Eroilor Români de la Smârdan

Presa locală bulgară din Vidin relatează faptul că un istoric local sugerează ca Monumentul Eroilor…

14 ore ago

1 Mai 1359 – Recunoașterea Mitropoliei Țării Românești, cu sediul la Curtea de Argeș, de către Patriarhia din Constantinopol

După o lungă perioadă conflictuală cu regatul Ungariei, care făcea presiuni chiar mai mari decât…

2 zile ago

EXCLUSIV! Silvestru Șoșoacă reclamat AIUREA la CNCD pentru antițigănism?

Viața lui Dumitru-Silvestru Șoșoacă nu este ușoară nici măcar după excluderea sa din propriul partid,…

3 zile ago

29 Aprilie 1459 – Tragerea în țeapă a negustorilor din Brașov, de către domnitorul Vlad Țepeș

La 24 aprilie 1459, peste 40 de negustori din Brașov au fost trași în țeapă…

4 zile ago

28 Aprilie 1502 – Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui Ștefan cel Mare – „Die Kronicke des Stephan Voyvoda”

La 28 aprilie 1502 Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui…

5 zile ago