Ziua Unirii Basarabiei cu Romania, marcata la mormântul lui Ion Inculeț. Luni, 27 martie 2017, la Bârnova, membrii Partidului „Forța Moldova” au comemorat ”Ziua Basarabiei”- 99 de ani de la Unirea Basarabiei cu Romania.
In biserica Sfântul Ioan Botezătorul de la Bârnova, judetul Iasi, ctitorie a familiei Inculeț, au avut loc depuneri de coroane de flori si s-au rostit cateva alocutiuni, cu privire la importanta si rolul avut de Ion Inculeț dar si de alti artizani ai Unirii Basarabiei cu Romania, precum Ion Pelivan și Pantelimon Halipa, fauritorii Romaniei Mari, marii patrioti ai istoriei romanilor care au pregatit Marea Unire de la 1 Decembrie 1918.
Ziua Unirii Basarabiei cu Romania, marcata la mormântul lui Ion Inculeț
“Ziua Basarabiei, la mormântul lui Ion Inculeț
A devenit o traditie să mergem la Bârnova, pe 27 martie, la mormântul lui Ion Inculeț pentru a-i prezenta modestul nostru omagiu! Pentru al patrulea an consecutiv, luni 27 martie 2017, Partidul Forta Moldova a comemorat ”Ziua Basarabiei”- 99 de ani de la Unirea Basarabiei, cu patria mamă! Partidul „Forța Moldova”și-a exprimat recunoștința față de artizanii Unirii Basarabiei cu România, la 27 martie 1918, Ion Inculeț, Ion Pelivan și Pantelimon Halipa, mari patrioți români, care au pregătit Marea Unire de la 1 Decembrie 1918, numărându-se printre făuritorii României Mari. Ne-am plecat împreună frunțile la mormântul marelui patriot român Ion Inculeț, președintele Sfatului Țării, care a votat acum 99 de ani Unirea cu România!
Aici, la Bârnova, în biserica Sfântul Ioan Botezătorul, ctitorie a familiei Inculeț, a avut loc un Te deum, urmat de depunere de coroane de flori și de scurte alocuțiuni, privind importanța zilei de 27 Martie și a lui Ion Inculeț, în istoria națională, rostite de distinşii istorici Mihai Dorin şi Flavius Solomon și de Traian Rânja președintele interimar al Partidului „Forța Moldova”. Mulţumim gazdei noastre, părintele paroh Ioan Albert precum şi colegilor noştri, din PNŢCD Iaşi, care ne-au sprijinit în reuşita acestei acţiuni! O notă deosebită au dat-o acestei acţiuni, minunaţii copii, de la Centrul “Ion Inculeţ”, care au participat la Te deum şi s-au dovedit extrem de interesaţi de această adevărată lecţie de istorie naţională!”, scrie pagina de facebook a Partidului Forta Moldova
Glasul.info
Donează pentru Glasul.info!
În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei) | RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro) Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram
Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu
Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan
Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor
Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole
Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.