libris.ro

Emil Boc a cedat: la intrarile in Cluj-Napoca vor fi postate indicatoare multilingve, incepand cu denumirea in limba latina

Emil Boc a cedat: la intrarile in Cluj-Napoca vor fi postate indicatoare multilingve, incepand cu denumirea in limba latina

Emil Boc a cedat: la intrarile in Cluj-Napoca vor fi postate indicatoare multilingve, incepand cu denumirea in limba latina a orasului. Cu toate ca nu sunt intrunite nici macar conditiile minime legale pentru a impune indicatoare bilingve la intrarile in orasul Cluj, Asociatia Minority Rights a reusit sa obtina din partea magistratilor o decizie de impunere adresata autoritatilor locale pentru a amplasa placute bilingve.

Legislatia din Romania prevede ca minoritatile pot beneficia de amplasarea unor asemenea indicatoare bilingve daca populatia din respectiva minoritate reprezinta un minim de 20% din intreaga populatie a localitatii in cauza. Ori s-a demonstrat ca la Cluj nu sunt indeplinite aceste conditii, minoritatea maghiara reprezentand sub 20% din populatia orasului.Asadar, avem iarasi de a face cu o fortare dincolo de limitele legii.

Emil Boc a cedat: la intrarile in Cluj-Napoca vor fi postate indicatoare multilingve, incepand cu denumirea in limba latina

In cadrul unei conferinte de presa, primarul Clujului, Emil Boc, a anuntat ca autoritatile locale vor amplasa indicatoare multilingve la intrarile in municipiul Cluj-Napoca. Desi nu este o solutie perfecta, e solutie europeana, a declarat primarul Emil Boc.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Potrivit celor dezvaluite de catre Emil Boc, indicatoarele multilingve amplasate la intrarile in municipiul Cluj-Napoca urmeaza a fi inscriptionate in mai multe limbi, incepand cu denumirea in limba latina a orasului, urmata de cea in limba romana, maghiara si germana:

  • Municipium Aelium Hadrianum Napocense
  • Cluj-Napoca,
  • Koloszvar,
  • Klausenburg

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info