Bogdan Diaconu: „TTIP inseamna colonizarea finala a Romaniei”

Presedintele Partidului Romania Unita, deputatul Bogdan Diaconu, atrage atentia asupra riscului pe care il presuspune tratatul transatlantic TTIP pentru Romania si celelalte tari europene, declarand ca prin acest tratat Romania pierde controlul asupra propriei economii si devine cu adevarat o colonie.

„Romania este astazi gazda unui simulacru de dezbatere care ar trebui sa ne convinga ca tratatul transatlantic TTIP este benefic pentru țara noastra. In timp ce la Berlin, saptamana trecuta, au protestat 150.000 de oameni impotriva acestui tratat injositor, iar in Bruxelles protestatarii anti-TTIP sunt arestați chiar in aceste zile, in Romania se intinde covorul roșu pentru ceea ce va insemna colonizarea finala a Romaniei.

Bogdan Diaconu: „TTIP inseamna colonizarea finala a Romaniei”

Prin acest tratat, Romania pierde orice control asupra propriei economii și iși cedeaza fara drept de apel resursele, iar produsele romanești care inca mai rezista pe piața vor disparea prin dispariția reglementarilor, cu aceleași consecințe ca și deschiderea piețelor in interiorul UE: Romania va deveni importator de produse ieftine, iar firmele și produsele romanești nu vor avea nicio șansa sa intre in competiție cu multinaționalele de peste Ocean.

Dar poate cel mai grav lucru pe care il va impune TTIP este inființarea tribunalelor comerciale apatride unde corporațiile vor putea da in judecata statul roman atunci cand ”dreptul” lor de a exploata resurse naturale va fi ingradit. La fel cum se prefigureaza in cazul exploatarii de la Roșia Montana, statul roman va fi obligat sa plateasca despagubiri imense daca nu iși va ceda resursele naturale corporațiilor straine!

[tp_product id=”194132746″ feed=”396″]

In felul acesta, Romania nu va mai avea dreptul sa respinga exploatarile pe baza de cianura sau exploatarea gazelor de șist, fiind supusa obligatoriu tratatului TTIP care pune mai presus de orice profitul corporațiilor in detrimentul persoanelor, al comunitaților sau al națiunilor.

Din punct de vedere al produselor agricole, vom fi invadați de organisme modificate genetic, mai ieftine, iar produsele alimentare romanești vor disparea cu totul. Orice reglementare care va diminua profitul multinaționalelor, precum drepturile angajaților, poate fi subiectul unui proces comercial in care corporațiile au toate șansele sa caștige, forțand statul roman sa anuleze orice protecție a forței de munca sau orice limitare a exploatarii resurselor.

Tot in numele comerțului liber, sectoarele publice care au scapat pana acum de privatizare, precum sanatatea sau educația, pot incapea pe mainile corporațiilor pentru ca TTIP prevede eliminarea restricțiilor și transformarea societații intr-un bun profitabil cu orice preț.

Daca Romania nu se opune acum adoptarii TTIP, in curand nu vom mai avea o țara, ci o marfa scoasa la mezat pe piețele internaționale pe care o va achiziționa cine da mai mult, ca la targul de vite.”, a postat Bogdan Diaconu pe contul sau de Facebook

 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net

 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Next Post

Vitalia PAVLICENCO: "Vor dori, in curand, toti Unirea? Vor deveni toti ”nebuni”?"

vin oct. 16 , 2015
Acum cateva saptamani imi spunea un animator al protestelor Platformei DA ca lideri politici importanți din cele doua state romanesti (nu Ghimpu – ca el nu este important) au convenit sa demareze procesul de unificare a celor doua state romanesti. Ca este așa, ca nu este așa – se va […]
Declarația PNL(RM) privind degradarea situației politice și prioritățile Opoziției extraparlamentare, sursa foto: pavlicenco.md

Poate vă place și:

libris.ro