La 19 Martie 1919 erau îndepărta…

În cadrul unor măsur…

De Buna Vestire, 25 martie, Cale…

Valea Zălanului este…

Un raport al Curții de Conturi d…

Peste 1000 de baraje…

Remus Borza: "Mă contrariază bug…

"C’est fini la comed…

Propaganda secesionistă, tot mai…

Continuă promovarea …

Mihai Tîrnoveanu: Românii din Ha…

"Brețcu, 9 martie 20…

Cătălin Ivan: "PE nu a reușit să…

Propagandă găunoasă …

PLUS va lupta cu flatulațiile pr…

"Bolșevicăraia" USR-…

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Bogdan Diaconu: “TTIP inseamna colonizarea finala a Romaniei”

Print Friendly, PDF & Email

Presedintele Partidului Romania Unita, deputatul Bogdan Diaconu, atrage atentia asupra riscului pe care il presuspune tratatul transatlantic TTIP pentru Romania si celelalte tari europene, declarand ca prin acest tratat Romania pierde controlul asupra propriei economii si devine cu adevarat o colonie.

“Romania este astazi gazda unui simulacru de dezbatere care ar trebui sa ne convinga ca tratatul transatlantic TTIP este benefic pentru țara noastra. In timp ce la Berlin, saptamana trecuta, au protestat 150.000 de oameni impotriva acestui tratat injositor, iar in Bruxelles protestatarii anti-TTIP sunt arestați chiar in aceste zile, in Romania se intinde covorul roșu pentru ceea ce va insemna colonizarea finala a Romaniei.

Bogdan Diaconu: “TTIP inseamna colonizarea finala a Romaniei”

Prin acest tratat, Romania pierde orice control asupra propriei economii și iși cedeaza fara drept de apel resursele, iar produsele romanești care inca mai rezista pe piața vor disparea prin dispariția reglementarilor, cu aceleași consecințe ca și deschiderea piețelor in interiorul UE: Romania va deveni importator de produse ieftine, iar firmele și produsele romanești nu vor avea nicio șansa sa intre in competiție cu multinaționalele de peste Ocean.

Dar poate cel mai grav lucru pe care il va impune TTIP este inființarea tribunalelor comerciale apatride unde corporațiile vor putea da in judecata statul roman atunci cand ”dreptul” lor de a exploata resurse naturale va fi ingradit. La fel cum se prefigureaza in cazul exploatarii de la Roșia Montana, statul roman va fi obligat sa plateasca despagubiri imense daca nu iși va ceda resursele naturale corporațiilor straine!

[tp_product id=”194132746″ feed=”396″]

In felul acesta, Romania nu va mai avea dreptul sa respinga exploatarile pe baza de cianura sau exploatarea gazelor de șist, fiind supusa obligatoriu tratatului TTIP care pune mai presus de orice profitul corporațiilor in detrimentul persoanelor, al comunitaților sau al națiunilor.

Din punct de vedere al produselor agricole, vom fi invadați de organisme modificate genetic, mai ieftine, iar produsele alimentare romanești vor disparea cu totul. Orice reglementare care va diminua profitul multinaționalelor, precum drepturile angajaților, poate fi subiectul unui proces comercial in care corporațiile au toate șansele sa caștige, forțand statul roman sa anuleze orice protecție a forței de munca sau orice limitare a exploatarii resurselor.

Tot in numele comerțului liber, sectoarele publice care au scapat pana acum de privatizare, precum sanatatea sau educația, pot incapea pe mainile corporațiilor pentru ca TTIP prevede eliminarea restricțiilor și transformarea societații intr-un bun profitabil cu orice preț.

Daca Romania nu se opune acum adoptarii TTIP, in curand nu vom mai avea o țara, ci o marfa scoasa la mezat pe piețele internaționale pe care o va achiziționa cine da mai mult, ca la targul de vite.”, a postat Bogdan Diaconu pe contul sau de Facebook

 

 

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info

Transport GRATUIT la peste 50 lei! -50% la 2.000 de titluri