“Komisariatul (cu K) de tip sovietic de la Bruxelles”, scrie Ilie Serbanescu in cotidianul.ro, referindu-se la actiunile autoritatilor de la Bruxelles indreptate impotriva intentiei guvernelor din Romania de a “trece Carpatii” prin construirea unor autostrazi care sa traverseze muntii catre Ardeal. Serviciile secrete din Romania au actionat la ordinele intereselor politice si economice ale strainilor.
Oricat de corupti sau incompetenti ar fi politicienii din Romania, nu ai cum sa nu te cutremuri si in acelasi timp sa te revolti cand auzi ca autoritatile de la Bruxelles actionau aidoma (k)omisarilor sovietici, interzicandu-le romanilor dreptul de a avea o autostrada care sa lege celelalte provincii ale tarii de Transilvania.
O informatie oferita presei in 2017 soca opinia publica la acest inceput de an: sefii operativi ai principalelor institutii de forta ii amenintau cu puscaria pe cei mai inalti demnitari ai statului roman daca vor incepe constructia autostrazii Comarnic-Brasov. Adica actionau impotriva a fix ceea ce cere cu disperare atat mediul economic romanesc cat si transportatorii din Romania?
Ilie Serbanescu: “Komisariatul (cu K) de tip sovietic de la Bruxelles”. Serviciile secrete din Romania au actionat la ordinele intereselor politice si economice ale strainilor
Observam astfel ca autoritatile de la Bruxelles se joaca aidoma komisarilor sovietici cu destinele si cu dezvoltarea economica a Romaniei, actionand mai mereu profund impotriva intereselor cetatenilor romani.
Din punctul simplu de vedere al unei persoane fizice din Romania, dezavantajul si disconfortul lipsei unei infrastructuri moderne si a unor autostrazi rapide vine mai degraba din perspectiva turistului care-si doreste sa-si vada intr-un mod civilizat macar frumusetile propriei tari daca oricum in strainatate sau in anumite locuri exotice, oricum nu prea isi permite sa ajunga prea des.
Putini sunt insa romanii care stiu cate oportunitati si cate investitii in economia romaneasca am ratat doar din cauza lipsei acestor “blestemate” de autostrazi. Cohorte intregi de investitori atrasi de forta de munca ieftina si bine calificata din anumite domenii, care ar fi intentionat sa investeasca sume uriase pentru economia Romaniei, au fugit ca potarnichile atunci cand au descoperit ca infrastructura romaneasca este atat de deficitara in zonele in care urmareau ei sa investeasca.
- Mihai Viteazu trece de la 13 iulie 1601 prin Satu Mare cu 8000 de mercenari aflaţi sub comanda sa, după care îşi stabileşte tabăra pentru popas pe câmpia Moftinu Mic - 13 iulie 2025
- 12 iulie 1907 – Jandarmii unguri sfârtecă rochia domnișoarei Sofia Cercel pentru că avea în cusătură cele trei culori românești - 12 iulie 2025
- 11 iulie 1848 – Lajos Kossuth cere recrutarea de soldați pentru armata ungară, inclusiv din Transilvania, ceea ce provoacă rezistență la recrutare din partea românilor - 11 iulie 2025