Site icon Glasul.info

Tragem apa la Bucuresti si facem plata la Paris. Dar pentru gunoiul ridicat de Salubris oare unde vom plati?

Tragem apa la Bucuresti si facem plata la Paris. Dar pentru gunoiul ridicat de Salubris oare unde vom plati?

Tragem apa la Bucuresti si facem plata la Paris. Dar pentru gunoiul ridicat de Salubris oare unde vom plati?

Tragem apa la Bucuresti si facem plata la Paris. Dar pentru gunoiul ridicat de Salubris oare unde vom plati? Cu toate ca si in trecut s-a mai dezbatut daca trebuie sau nu privatizat serviciul public asigurat de catre Salubris IASI, de aceasta data se pare ca privatizarea societatii este cu adevarat iminenta, urmand ca locuitorii orasului sa plateasca dupa aceasta privatizare facturi mai mari decat cele din prezent.

Ar trebui sa se faca o campanie publicitara sau poate chiar una electorala, in mass media din Romania, in care sa se promita ca daca veti putea gasi macar o singura privatizare facuta pe undeva prin tara noastra, in interesul cetatenilor romani, atunci initiatorului acelei privatizari ii trebuie facuta statuie in centrul localitatii respective.

Dupa cum bine spunea Ilie Serbanescu, am ajuns sa tragem apa la Bucuresti si sa facem plata la Paris, sa aprindem becul si sa facem plata in Italia sau Germania, sa deschidem aragazul si sa facem plata in Germania sau Franta, sa alimentam la benzinarie si banii sa ia calea Austriei sau a Rusiei, etc.

Tragem apa la Bucuresti si facem plata la Paris. Dar pentru gunoiul ridicat de Salubris oare unde vom plati?

Am realizat aproape cu totii, ca practica ne spune clar si raspicat insa ca instrainarea prin asa zisa “privatizare” a serviciilor publice din Romania sau ale altor resurse romanesti nu inseamna nici un beneficiu pentru romani, nici din punct de vedere al imbunatatirii serviciilor sau bunurilor livrate, nici in ceea ce priveste pretul acestora.

Si atunci, de ce se insista cu atata inversunare si agresivitate pentru a ramane romanii fara o productie autohtona, fara a mai stapani societatile furnizoare de servicii, pierzand controlul asupra tuturor serviciilor publice si in linii mari, controlul asupra aproape intregii economii din Romania?

Curentul electric il platesc la o companie italiana numita Enel. Deci, cum am aprins un bec, am deschis o supapa prin care banii mei se scurg in Italia. Sint convins ca nici Enelul nu-mi vinde curent italian.
Gazul metan il platesc la GDF Suez (Gaz de France Suez), firma tot franțuzeasca ce imi vinde mie și multor altora gaz metan romanesc, dar banii noștri pleaca la Paris sa se integreze in UE. Telefonul, indiferent ca-l platesc la Romtelecom, Vodafone, Orange sau Cosmote, cum deschid gura sa zic ceva la telefon, cum imi mai zboara din portofel niște bani catre zari straine. Cablul TV și internetul le platesc la RCS & RDS. Aștia, marturisesc ca nu știu de unde sint dar am auzit ca patronul lor, pe nume Zoltan Teszary, locuiește la Budapesta și nu știe nici el daca mai e roman sau european.

Ce sa va mai spun ca, daca bag benzina in rezervor, m-am integrat și cu mașina in Europa, ca nu mai e in tot Bucureștiul un PECO romanesc. Fereasca Dumnezeu de vreun imprumut la banca, pe care marturisesc ca nu l-am facut, dar sint sigur ca mulți au fost nevoiți sa-l faca și acum platesc dobinzi grele și comisioane catre banci straine fiindca in București, in afara de CEC, nu mai e nici o banca romaneasca.Deci ne integram cu succes și in sistemul financiar European, cu portofel cu tot. Daca umplem coșul cu merinde la supermarket, pentru indestularea familiei, iarași aruncam cu banii peste mari și țari fiindca marfa e aproape 90% de import.

Serviciile publice sint afaceri cu clienți captivi. Ele trebuie sa fie in mana romanilor, a statului roman, altfel ne vom trezi cu prețuri din ce in ce mai mari!

…vom trage apa la București și vom face plata la Paris, ca și pînă acum!“, scria Ilie Serbanescu

Exit mobile version